Advies en tips

De juiste game PC samenstellen of kiezen is niet altijd even makkelijk. Er komen dan altijd verschillende vragen of twijfels naar boven.

Om dit te vermijden en je goed op weg te helpen in je zoektocht naar de perfecte game PC, delen we graag onze ervaring en kennis.
Op deze pagina kan je advies en tips over game PC's terugvinden, die je kunnen helpen bij het samenstellen of kiezen van een game PC.

Vind je geen antwoord op je vraag? Of wens je meer informatie over een product? Laat het ons weten. Wij kunnen vast en zeker verder helpen.

Een game pc voor minder dan 1000€? 

Vandaag de dag zijn game pc’s redelijk duur. Maar wist je dat je al kan gamen op een game pc onder de 1000€?

Meer lezen

Hoe pas je de RGB verlichting van je MSI game pc aan?

Ontdek hoe je de RGB verlichting van je MSI game pc volledig kan aanpassen en personaliseren met deze gids vol tips en trucs.

Meer lezen

Raytracing, de toekomst van gaming?

Raytracing is een hot topic in de gaming industrie. Maar wat is raytracing precies en waarom zou je hier als gamer voordeel bij hebben?

Meer lezen

Wat heb je nodig om te Livestreamen?

Wie wil Livestreamen heeft de juiste hardware nodig. In dit artikel vindt je meer informatie terug, zodat je makkelijk de juiste aankoop doet.

Meer lezen

Waarom je best een Windows USB-herstelstation maakt

Met een USB-herstelstation kan je makkelijk je huidige Windows installatie herstellen. Lees hier hoe je een USB-herstelstation maakt

Meer lezen

HDMI vs DisplayPort: wat is het verschil

HDMI en DisplayPort zijn 2 type aansluitingen die je kan terugvinden op je gaming PC of accessoires. Maar welk kies je het best voor te gamen?

Meer lezen

Waarom het schoonmaken van een game PC belangrijk is

Het schoonmaken van een game PC is belangrijk, om deze goede te laten presteren. Ontdek waarom en hoe je het best een game PC reinigt.

Meer lezen

Hoe de juiste game PC kiezen?

De juiste game PC kiezen is niet altijd even makkelijk. Met deze tips proberen we je op weg te helpen, zodat je de juiste game PC kan kiezen.

Meer lezen

Wat is het nut van koelpasta

Je hebt waarschijnlijk al van koelpasta gehoord, tijdens je zoektocht naar een game PC. Maar wat is koelpasta en waarom is het zo belangrijk?

Meer lezen

WiFi of ethernetkabel: wat is het beste voor online gaming?

We spelen tegenwoordig veel meer games over het internet. Maar via welke medium, WIFI of ethernetkabel kan je het beste gamen?

Meer lezen

Verschil tussen een HDD en SSD

de HDD en SSD, 2 vormen van digitale opslag. Maar wat is het verschil tussen beide? Lees wat de verschillen + de voor- en nadelen zijn.

Meer lezen

Waarom gamen op een gaming PC beter is

Gaming PC’s zijn al jaren een vaste waarde in de gaming markt. Ontdek waarom we vinden dat gamen op een game PC, beter en leuker is.

Meer lezen

Wat is FPS en waarom is dit belangrijk in games?

Je zal wellicht al eens hebben gehoord van “FPS”. Maar wat betekent deze term en waarom is het zo belangrijk in games?

Meer lezen

Welke voeding kiezen voor een game PC?

De voeding is een belangrijk onderdeel van je game PC. Maar welke moet je nu kiezen? Dit artikel helpt je om de juiste voeding te kiezen

Meer lezen

Een behuizing kiezen voor een game PC

De behuizing is de basis van een game PC. Maar welke moet je nu kiezen? Hier kan je meer informatie over de behuizing terugvinden.

Meer lezen

Opslag, hoeveel en welk type heb ik nodig voor mijn game PC?

Opslag is essentieel in een PC. Er bestaan verschillende types en formaten van opslag. Het is dan goed om te weten Welke je juist nodig hebt.

Meer lezen

Welke koeling voor mijn game PC

Tijdens het gamen, kunnen je interne componenten redelijk warm worden. Een goede koeling in je systeem is dan ook aangewezen.

Meer lezen

Welk moederbord heb ik nodig

Het moederbord staat centraal in een game PC een essentiële component. Maar welke moederbord is nu goed voor te gamen?

Meer lezen

Welke grafische kaart kopen voor te gamen

De grafische kaart, oftewel videokaart, is toch wel het belangrijkste component van je game PC. Maar welke is nu de beste voor te gamen?

Meer lezen

Welke processor voor te gamen

Welke processor is het beste voor te gamen? Kies je voor Intel of AMD processor? lees meer over de verschillen en voordelen tussen beide.

Meer lezen

Wat is RAM geheugen en hoeveel heb je nodig?

Je hoort mensen vaak zeggen, installeer wat extra RAM geheugen zodat je PC sneller wordt. Maar wat is RAM geheugen en hoeveel heb je nodig?

Meer lezen