Abkoncore A530 optische muis review

Abkoncore lanceerde 3 nieuwe game muizen, de Abkoncore A900, A660 en de A530. 
Ervaringen met dit merk waren tot nu toe zeer positief, dus de nieuwsgierigheid naar deze gaming muizen was groot. Ik heb gekozen voor de A530 en deze 2 weken voor jullie getest. Tijd om mijn bevindingen in een review te gieten.

Abkoncore?

Hoewel Abkoncore je misschien niet bekend in de oren klinkt heeft dit bedrijf al een aardige reputatie. Abkoncore werd in 2001 opgericht in Korea en is een wereldwijde verdeler van pc-behuizingen en gaming apparatuur. Abkoncore bezet inmiddels bijna70% van de Koreaanse gaming markt in zijn gebied. Sinds kort distribueren ze hun producten ook in Europa en in Latijns-Amerika.

Verpakking en toebehoren

De Abkoncore muis wordt geleverd in een stevig, kunstoffen doosje. In de doos zitten de gaming muis, een mini cd en een papieren handleiding. Indien je pc niet beschikt over een CD/DVD-drive kan je de software makkelijk downloaden via de website van Abkoncore: http://abkoncore.com/board/DOWNLOAD.

Abkoncore A530 mouse and box

Het Uiterlijk

Waar computermuizen vroeger simpel van vorm en eentonig uitzagen, komen merken met steeds uitdagendere ontwerpen. Ook deze A530 is mooi ontworpen, zonder dat Abkoncore al te veel is afgeweken van de ‘traditionele’ muisvorm. De A530 is ergonomisch en symmetrisch gevormd waardoor deze gaming muis redelijk goed in de hand ligt voor mensen met zowel kleine als grote handen.

De afmetingen van de gaming muis: 67 mm x 38,5 mm x 124,5 mm (BxHxL) en een gewicht van 90 gram.

De muis wordt verbonden met je pc door een niet-gevlochten USB kabel met een lengte van 1,8 meter. Momenteel wordt de A530 enkel in het zwart aangeboden.

De afwerking van deze Abkoncore muis is geweldig. De gebruikte materialen geven een solide indruk. Al voelt hij zeer glad aan. Door zachtere materialen, zoals silicone- of rubber-gestructureerde oppervlaktes, toe te voegen zou de grip op de muis nog kunnen verbeteren. Een extra pluspunt is echter wel het gemak in onderhoud.

De subtiele, ingebouwde RGB verlichting onderaan de muis zorgt voor de nodige sfeer en effecten, ik ga hier dieper op in later in de review.

Abkoncore mouse A530 front
Abkoncore mouse A530 side

Knoppen, software & functies

Op de A530 muis zitten 7 zichtbare knoppen, 1 scrollwheel en 2 instelknoppen (onderaan). De knoppen zijn voorzien van een Omronschakelaar. Deze zorgen voor een snellere klikreactie en gaan langer mee (tot 20 miljoen klikken).
De overige knoppen: de linker- en rechter-muisklik, 2 knoppen op de zijkant én het scrollwheel dat je naar links of rechts kan bewegen, kunnen door middel van software naar wens ingesteld worden.

Met de knop onder het muiswiel, kan je de DPI instelling wijzigen in een van de 6 reeds voorgeprogrammeerde standen (500/1200/1500/2000/3000/4000). De ledkleur erboven toont eenvoudig op welke stand hij staat.

Onderaan de muis kan je 2 knoppen terugvinden, om de ledeffecten van de muis te wijzigen (als men geen software gebruikt) en om de snelheid (pollingrate) van de muis te wijzigen naar een van de 4 beschikbare standen (van 800-4000).

De Pixart PMW 3325 optische sensor heeft een scansnelheid van 100 IPS en had geen moeite om mijn normale en snelle bewegingen met de muis, tijdens het gamen of bij gewoon gebruik, te registreren. Omwille van zijn goede kwaliteit wordt deze optische sensor vaker gebruikt bij gaming muizen.

De software (die je via de meegeleverde cd krijgt of online kunt downloaden) is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Je kan er de muisknoppen, DPI, Led effecten, gevoeligheden en macro’s wijzigen of aanmaken. Je kan tot 5 verschillende profielen aanmaken waardoor je makkelijk tussen voorkeursinstellingen kan switchen. Met de import/export-functie wordt het overdragen of importeren van profielen vergemakkelijkt.

Nog een leuke feature van de A530 muis, is dat deze over een intern geheugen beschikt. Instellingen van de muis worden onthouden als deze wordt aangesloten op een andere pc.

Abkoncore mouse A530 top
Abkoncore mouse A530 bottom

RGB Verlichting

De Abkoncore A530 gaming muis beschikt over mooie RGB verlichting, 16.8 miljoen kleuren. Via de knop aan de onderkant van de muis of de meegeleverde software kan je kiezen uit een aantal vooropgestelde effecten, zoals RGB cyclus mode, breathing mode, chameleon mode, etc. De RGB effecten zijn subtiel en overheersen niet, zoals dit bij veel gaming muizen wel het geval is. Wat wel opviel, is dat de leds van het logo en scrollwheel knipperen bij het klikken of slepen van de muis. Hoewel dit niet meteen opvalt, oogt dit soms wat vreemd.

Conclusie

De Abkoncore A530 gaming muis is een fijne muis voor een scherpe prijs. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes (in mijn ogen), kan ik dan ook weinig opmerkingen geven. Wanneer je hem in je handen neemt voelt hij vertrouwd en solide aan. Hoewel hij voor sommige gamers misschien te minimalistisch zal lijken bezit deze gaming muis de juiste kwaliteiten om de casual gamer lang tevreden te houden.

Heb je interesse om deze Abkoncore A530 gaming muis aan te kopen? Bestel hem via onze webshop.

Geschreven door Micheal Campbell.