Abkoncore Ramesses 320 behuizing review

Abkoncore heeft ons in het verleden al aardig verrast. Zo waren we onder de indruk van hun nieuwe aanbod van gaming muizen (zoals de Abkoncore A530) en hun gaming desktop behuizingen. Nu zijn er een hele reeks nieuwe behuizingen gelanceerd, waaronder de Abkoncore Ramesses 320. We gaan deze behuizing in onderstaande review zorgvuldig bekijken en testen. Kan deze strak uitziende behuizing zijn mannetje staan tegenover andere premium-behuizingen?

Onze eerste indruk

We waren, tijdens het uitpakken, direct onder de indruk van de Abkoncore Ramesses 320. Deze behuizing oogt strak, modern en is heel kwalitatief afgewerkt! Zijn minimalistische lijnen zijn een ware streling voor het oog. Alhoewel hij kleiner is dan zijn 2 grotere broers (de Abkoncore Ramesses 760 en de Abkoncore Ramesses 780), is deze behuizing met zijn afmetingen van 262 x 370 x 567mm en zijn gewicht van 10,2kg geen kleine jongen. De zwarte metalen chassis met een dikte van 1.22mm en de glazen (geharde) zijpanelen zorgen ervoor dat deze behuizing stevig en kwalitatief aanvoelt.

Ook aan de binnenzijde trekt deze behuizing zijn unieke design door, zo zijn er standaard 6 spider RGB-fans aanwezig. Deze unieke gevormde RGB-fans hebben maar liefst 51 led-effecten die een unieke lichtspektakel, achter het donkere glazen zijpaneel van de behuizing, creëren.

Abkoncore rammesses 320 desktop

De spider RGB-fans kunnen via een knop op de case of via een afstandsbediening ingesteld worden. Zo kun je de snelheid van de fans en de RGB-modus naar wens aanpassen. De snelheid van de fans kunnen op 3 standen gezet worden, maximale snelheid, minimale snelheid of uitgeschakeld. Op hun volle snelheid produceren de fans voldoende air-flow om de behuizing degelijk te koelen. Een nadeel is dan dat de spider RGB-fans iets luidruchtiger worden.

Abkoncore RGB spider fans

Iets wat we misschien liever anders hadden gezien, was een aparte aansluiting voor de spider RGB-fans. De snelheid van de spider RGB-fans zijn niet variabel en passen daardoor hun toerental, wanneer je systeem warmer wordt, niet automatisch aan. Abkoncore heeft namelijk gebruik gemaakt van 1 connector voor de led verlichting en snelheid van de fan. Wanneer dit gescheiden zou zijn, zou je de fans op je moederbord of fan-controller kunnen aansluiten om zo een optimale regeling te kunnen bekomen.

Functionaliteit

Het inbouwen van componenten in de Abkoncore Ramesses 320 behuizing ging moeiteloos. Je kunt overal makkelijk aan en er is voldoende ruimte voorzien om al je aansluitkabels weg te werken. Voor je opslagmedia zijn er voldoende houders beschikbaar, zo kun je tot 3 x SSD’s installeren of 1 x SSD en 2 x 3,5″ harde schijven.

Abkoncore rammesses 320 desktop structure internal

Er kan een moederbord in met een E-ATX formaat, wat een voordeel is wanneer je in de markt bent voor een High-end systeem. Deze behuizing ondersteunt een processor koeler met een maximale hoogte tot 190mm. De maximale lengte voor een grafische kaart bedraagt 315mm. Hierdoor heb je voldoende mogelijkheden naar componenten toe. Als krachtbron voor je systeem, is er plaats voor een ATX-voeding met een maximale afmeting van 300mm. Verder zijn er op de voorzijde van de behuizing 2 x Audio, 2 x USB-A 2.0 en 2 x USB-A 3.2 Gen 1 (5 Gbps) aansluitpoorten aanwezig.

Wat waterkoeling betreft (vooral voor de All In One kits) is het een ander verhaal. De behuizing ondersteunt radiators tot een lengte van 280mm, maar doordat er gebruikt wordt gemaakt van niet-variable spider RGB-fans treed er een vervelend probleem op. De spider RGB-fans zijn onmogelijk te gebruiken voor je AIO koeler. De ventilators moeten automatisch van toerental kunnen veranderen als de radiator of CPU warmer worden.

Je zal dus, wanneer je een AIO koeler plaatst, de spider RGB-fans moeten vervangen door de ventilators die meegeleverd werden met je AIO kit. Hierdoor offer je 2 spider RGB-fans op die het uiterlijk van de behuizing mee bepalen. Spijtig genoeg is dit net hetgeen wat deze behuizing helpt uniek te maken!

Airflow

Laten we het nu hebben over de airflow en koeling van de Abkoncore Ramesses 320. Die is kort gezegd goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Hoewel deze behuizing over 6 fans beschikt, is er maar één echte luchtinlaat. Deze luchtinlaat bevindt zich op de bodem van de behuizing. Verse lucht wordt via daar naar binnen gevoerd door twee 120mm Spider Fans.

Abkoncore rammesses 320 desktop airflow

Er wordt ook verse lucht ingevoerd langs de openingen van de glazen zijpanelen, echter is dit zeer miniem en verwaarloosbaar. Onderaan vind je ook een stoffilter met een magneetbevestiging. Deze filter zal al het stof en vuiligheid die meekomt met het aangezogen koele lucht goed tegenhouden. Bovendien is deze stoffilter makkelijk, door middel van zijn simpele magneetbevestiging, te verwijderen en te onderhouden.

Conclussie

De Abkoncore Ramesess 320 is een kwalitatieve premium behuizing met een strakke look. Met zijn kostprijs van 164.95€ is deze behuizing misschien wat duur, maar je krijgt veel waar voor je geld. Er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering, maar we zijn toch grotendeels positief over de kwaliteit en features van de Abkoncore Ramesess 320. Zijn look is, dankzij de strakke lijnen, glazen panelen en spider RGB-fans, uniek. Wanneer je nog meer ruimte nodig zou hebben, behoren zijn grotere broers, de Abkoncore Ramesses 760 of de Abkoncore Ramesses 780, ook tot de mogelijkheden.

Heb je interesse in de Abkoncore Ramesses 320? Stel dan in onze configurator je eigen game pc zelf samen. Wil je liever zelf je eigen game pc in elkaar zetten? Bestel dan enkel de Abkoncore Ramesses 320 behuizing in onze webshop.

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Reageer dan op dit artikel, onderaan de pagina.