Car Mechanic Simulator 2018 Review

Het is ondertussen al dik een half jaar geleden dat “Red Dot Games” Car mechanic Simulator 2018 ” op ons los liet. Wat meteen opvalt is dat hij gelijk zijn voorganger ook vrij lange laadtijden heeft. Net zoals zijn voorganger ziet hij er toch wel weer fraai uit, de detaillering van zowel omgeving en auto’s zijn spot-on.

car mechanic simulator 2018

DE GAME

De bedoeling van de game is dus dat je een shop begint als simpele automechanieker in een klein garage en je dan zo opwerkt naar een specialist met alle apparatuur die erbij hoort. In het begin is dit allemaal beperkt tot het opnemen van de telefoon voor enkele smeerbeurten en het vervangen van de remmen. Naarmate je in de game vordert komen er meer functies beschikbaar door het verdienen van XP.

Je kan dan ook wagens opkopen op de veiling of op het autokerkhof om deze dan volledig te restaureren. Een leuke feature is ook de ” Barn Finds “, hier ga vrij complete wagens aan een mooie prijs kunnen opkopen om deze vervolgens dan snel op te lappen en met een winst te verpatsen.

Tot voor kort is er bovenop de DLC’s ook een workshop voor deze game
waar ontwikkelaars hun wagens uploaden en gebruikers van CMS18 deze dan kunnen downloaden, steam installeert de mods automatisch in je game.

SIMULATIE

Zoals de game benaming doet vermoeden is deze game een simulatie van het sleutelen aan auto’s. Zal je nu door deze game echt bijleren en in real life kunnen sleutel?

Het antwoord is neen.

Hoewel je van deze game veel kunt bijleren over automechanica is het toch
niet compleet genoeg om meteen je sleutelslet uit de kast te halen en aan je grootvaders auto te gaan sleutelen.

car mechanic simulator 2018

Conclusie

Car Mechanic Simulator 2018 is een leuke game om te spelen en ziet er zeer goed uit, het idee achter deze game is fantastisch en ten op zichtte van zijn voorganger en enorme verbetering maar toch kan hij snel gaan vervelen.

De jobs via de telefoon en restauraties worden te ééntonig, de onderdelen die gebruikt worden zijn bij alle wagens zo goed als gelijk. Ook ga je bij het reviseren van de zoveelste motor, met veel tegenzin weer aan de slag. Een leuke optie zou geweest zijn gelijk in real life dat je hier gewoon een complete vervangmotor zou kunnen kopen.

Moet je Car Simulator 2018 kopen?

Ja, de game is toch van waarde als je auto liefhebber bent, nu zou ik wel als het kan even wachten tot hij in de promotie staat op steam.

Car mechanic Simulator 2018 Cheat Codes

De game kan nogal ééntonig worden zoals we al in dit artikel konden concluderen, maar voor diegene die de moed al willen opgeven is er toch nog een oplossing, namelijk Cheat Codes, we gaan je even uitleggen hoe je te werk moet gaan.

Profiel

Creëer een profiel met onderstaande namen, kies uit profiel naam 1,2 of 3.

1. cms2018promo – geen tutorial, Cash $ max, max. exp, unlock skills

2. cms2018stage1 – level 6, 8000$

3. cms2018stage2 – level 14, 19000$

Achteraf kan je de profiel name wijzigen, deze bestanden kan je terug vinden in de “appdata” folder, na het wijzigen kan het zijn dat steam de melding geeft dat je bestanden niet gesynchroniseerd zijn, kies dan “upload from local”.

Autokerkhof Bug cheat

Bij het bereiken van level 13 wordt het autokerkhof ontgrendeld, Elk onderdeel die je uit de schroot hoopjes koop zijn 10 keer meer waard als je deze terug verkoopt in je garage, ongeacht hun conditie.

Parkeergarage Bug cheat

Nog een fout in de game is wanneer je naar je parkeer garage gaat en een auto naar je garage verplaatst, de auto dan toch nog in je garage blijft staan. Je hebt als het ware nu 2 identieke wagens, ééntje in je garage en één in je parking, als je deze dan verkoopt is het kassa kassa.

Nota: indien je de game hebt bijgewerkt via steam is het hoogstwaarschijnlijk niet meer mogelijk om dit te gebruiken, deze fout werd rechtgezet door de makers.