Cooler Master MWE BRONZE 550 test

Allereerst willen we Cooler Master bedanken om ons de Cooler Master MWE Bronze 550 te bezorgen.

Afgelopen week op de Copaco Expo heeft Cooler Master ons enkele nieuwigheden getoond die echt onze aandacht hebben getrokken.
Vooral de vernieuwde voedingen vielen in de smaak. Met deze nieuwe producten wil Cooler Master premium kwaliteit bieden aan reguliere gebruikers voor een competitieve prijs. Cooler Master heeft een duidelijk statement gemaakt.

Cooler master MWE Bronze 550

De vernieuwende MWE Bronze voedingen, zijn het antwoord van Cooler Master die inspeelt op de stijgende vraag naar premium componenten. Deze voedingen hebben de 80 PLUS Bronze-certificering en voldoen zo aan de norm voor energie-efficiëntie.

Bovendien zijn deze nieuwe MWE Bronze-voedingen uitgevoerd met volledig sleeved cables, in tegenstelling tot de vorige generatie. Dit zorgt ervoor dat de algehele esthetiek en luchtstroom wordt verbetert in de behuizing van je pc. Ook is hij flink compacter geworden wat de overgebleven ruimte onder de PSU- afdekplaat ten goede komt. Daardoor zal de installatie van de voeding een stuk makkelijker worden. Tot slot geeft cooler master je 3 jaar garantie op de MWE Bronze voedingen.

De kwaliteit van de Cooler master MWE Bronze 550

De Cooler Master PSU familie bestaat uit een reeks stabiele en hoogwaardige 80 Plus voedingen. De MWE Bronze-serie is compact en beschikbaar in verschillende versies die geschikt zijn voor de meeste systemen. Binnenin vinden we Silencio ventilatorbladen. Deze zorgen voor minder turbulentie, terwijl de afgedichte LDB-lagers een langere levensduur garanderen van de fan. Componenten van hoge kwaliteit zorgen voor stabiliteit en leveren een consistente uitvoer, zelfs in een omgeving van 40° Celsius blijft hij koel en stil. Ook zal de MWE Bronze 550 niet meer dan 0,5 W verbruiken wanneer je pc in de stand-by modus staat.

Cooler master MWE Bronze 550

Hoewel de Coolermaster MWE Bronze 550 een stille voeding is, is hij toch iets luider dan de Corsair CX550M voeding. Dit is wel verwaarloosbaar en je gaat er weinig van merken. We hebben het geluidsniveau van beide voedingen gemeten met een smartphone. Zo had de Cooler Master voeding een waarde van 30,5dB, in tegenstelling tot de 29,4 dB van de Corsair.

Cooler master MWE Bronze 550

Belangrijkste specificaties

Laten we het even hebben over de belangrijkste specificaties van de MWE Bronze 550.

 • Product naam: MWE Bronze 550
 • Model: MPX-5501-ACAAB
 • PFC: Active PFC
 • Afmetingen: 140x150x86mm
 • Afmeting koeler: 120mm
 • Efficiëntie: 85%
 • 80 Plus: Bronze

Beschikbare kabels

 • 1x ATX 24-pin
 • 1x CPU 12V 4+4
 • 2x PCI-express 6+2
 • 4x Sata
 • 3x Pheriperal 4 Pin
 • 1x FDD

Ons eindoordeel

Systeembouwers en gebruikers mogen zich verheugen met deze vernieuwde MWE voedingen. Deze zeer efficiënte, mooi afgewerkte voedingen zijn competitief geprijsd van ongelooflijke kwaliteit. Daarom raden we je aan om toch een Cooler Master voeding te overwegen wanneer je in de markt bent voor een nieuwe voeding. Ook heb je, wanneer je voor de MWE Gold voedingen kiest, betaalbare modulaire voedingen met een tal van mogelijkheden.

Je kan meer informatie over de Cooler Master MWE Bronze 550 terugvinden op de Officiële website van Cooler Master: https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/mwe-series/mwe-bronze-550/

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Laat dit dan weten in een reactie onderaan de pagina.

Heb je nog verder vragen over hardware gerelaterde onderwerpen? Contacteer ons dan, we kunnen je vast en zeker verder helpen.