Nieuw: Corsair iCue 220T RGB, hetzelfde maar anders

In deze spannende pc gaming tijden zien we dat fabrikanten steeds meer hun best doen om pc behuizingen slimmer te maken. Meer en meer wordt er rekening gehouden met de ergonomie en uiterlijk van behuizingen. Bij Corsair is dit niet anders. De iCue 220T zou hiervan het perfecte voorbeeld van kunnen zijn. Met zijn kostprijs van 95€,- is hij wel niet goedkoop, maar voor dit geld geld krijg je een glazen zijpaneel uit gehard glas en RGB fans die gecontroleerd worden door de ingebouwde iCue-systeem.

De RGB-lichteffecten en bijgeleverde SP120 RGB PRO-ventilatoren (3 stuks) tillen het uiterlijk van deze behuizing naar een hoger niveau. De corsair iCue 220T is verkrijgbaar in het wit of zwart.

We gaan deze behuizing van dichterbij bekijken en zijn benieuwd of de iCue 220T ook de verwachtingen zal inlossen!

Het uiterlijk van de Corsair iCue 220T

Wanneer we naar de Corsair iCUE 220T RGB kijken was ik bij de witte versie een beetje verrast door de kleurkeuze. Terwijl de meeste merken de neiging hebben om geheel witte of wit-met-zwarte accenten te gebruiken, mengde Corsair wit met grijs. Dit terwijl er toch nog steeds verschillende zwarte elementen in de behuizing voorkomen. Het algehele ontwerp van het chassis is geweldig, en de kap aan de voorkant is gemaakt van staal, wat een goed gevoel geeft. Bij de zwarte versie heb je dit niet, maar ook hier ziet de zwarte lak er top uit! Aan de voorzijde zien we een metalen afdekking die geperforeerd is met een asymmetrisch patroon en aan de onderzijde afgewerkt wordt met een Corsair logo. Het ontwerp ziet er niet alleen strak uit, maar biedt ook voldoende toegang voor frisse lucht. Je kunt ook eenvoudig de metalen kap verwijderen om de stoffilter te reinigen. 

corsair 220T Filter

Wanneer we de linkerzijde van de corsair iCue 220T RGB bekijken, zien we een mooi groot glazen zijpaneel. We houden van volledig zichtbare componenten, dit geeft je bij high-end systemen zeker voldoening en uren kijkplezier. Wel vinden we dat Corsair een zwarte of witte afwerkingsrand over de zijden had mogen voorzien op de glazen paneel, dit om de schroeven en sleuven van de behuizing te camoufleren. Aan de rechterzijde vinden we een vol metalen zijpaneel die met zwarte schroeven bevestigd is.
Aan de bovenzijde onder de verwijderbare filter vinden we montagegaten voor maximaal twee 120 of 140 mm ventilatoren. Je kan er ook voor kiezen om in plaats daarvan een radiator met een maximale grootte van 240 mm te installeren, en dankzij de verschoven montagegaten, ben je zeker dat je radiatoren niet in gedrang komen met andere componenten van het moederbord, zelfs wanneer je voor een custom waterkoeling kiest. De I/O bovenaan het chassis is eenvoudig en functioneel. Hij bestaat uit twee USB 3.0 poorten en de gebruikelijke audiostekkers. Uiteraard ontbreken hier ook de aan/uit- en resetknoppen niet.

Wat opmerkelijk is, is dat Corsair de HDD-activiteits-LED heeft afgeschaft.
Dat is over het algemeen prima, maar met de opkomst van SSD’s kan die indicator toch nog van pas komen, al was het maar om te zien of je systeem niet vastgelopen is of gewoon hard aan het werk is.

Om toegang te krijgen tot het interieur verwijder je eenvoudig de duimschroeven die elk paneel op zijn plaats houden. De binnenkant van de Corsair iCUE 220T RGB is vrij eenvoudig, wat wel een beetje tegenvalt voor een behuizing van bijna 100€. Er is een metalen afdekplaat aan de onderkant, die de voeding en 3,5″ houders mooi verbergt. Aan de rechterzijde van het chassis is alles prima uitgevoerd. Er zijn voldoende mogelijkheden om je kabels mooi weg te werken en ook komt hij niets te kort op gebied van doorvoeringen.

corsair 220T black & white

Conclusie

Corsair legt duidelijk de nadruk op het iCUE-platform door hun cases uit te rusten met eigen fans en een Lighting Node Core. Dit zorgt ervoor dat de Corsair iCue 220T toch wel veel waar biedt voor je geld. Omdat een set van drie SP120 RGB Pro ventilatoren inclusief controller zonder behuizing al snel 78€ kost, kun je wel stellen dat je eigenlijk, maar voor 30€ meer een chassis erbij krijgt.

SP120 RGB

Dit kan ook wel een nadeel zijn, voor mensen die eigenlijk andere fans in gedachte hebben, de case kan niet zonder de fans en controller besteld worden. We kunnen ons wel inbeelden dat je liever een set van bijvoorbeeld Thermaltake erin wilt.

Ook zou de prijs van de behuizing zonder fans behoorlijk lager kunnen liggen. Als je dan werkelijk naar de frame van de behuizing gaat kijken, mist het plotseling veel detail met zijn eenvoudige, maar functionele interieur die toch wel doet denken aan vele andere OEM behuizingen. Eigenlijk mist het een beetje het Corsair DNA. Ongetwijfeld zullen veel mensen er dol op zijn maar het niveau van een 570X of 500D SE zal deze behuizing nooit halen.

Dus naast het aspect van de goede luchtstroming, zijn de twee andere belangrijkste verkoopargumenten, de ingebedde iCue Lighting Node Core en drie hoogwaardige SP120 RGB Pro ventilatoren.

Uiteindelijk is het chassis op zichzelf een zeer goede instapper en zou het interessant zijn voor gamers die op zoek zijn naar een solide behuizing met een beperkt budget. Hetzelfde geldt voor de kit van drie SP120 RGB Pro-fans met controller voor diegenen die hun RIG graag willen opfleuren met RGB-softwarebesturing. Maar door beide samen te voegen, zal Corsair het moeilijk hebben om de iCUE 220T RGB aantrekkelijk te maken voor beide groepen.

Je kan meer informatie over de Corsair iCUE 220T RGB terugvinden op de Officiële website van Corsair: https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Cases/Mid-Tower-ATX-Cases/iCUE-220T-RGB-Airflow-Tempered-Glass-Mid-Tower-Smart-Case/p/CC-9011173-WW#