Corsair K70 LUX Gaming Toetsenbord Review

Enthousiaste gamers kiezen steeds meer voor kwalitatief en duurzaam materiaal. Dit gaat van High-end game pc’s tot muismatten met antislip-laag. Een van die belangrijke accessoires, is een toetsenbord. De Corsair K70 Lux, op de markt gebracht voor pro gamers, is zo een toetsenbord. Zal hij onze verwachtingen inlossen?

De eerste indruk van de Corsair K70 Lux

Bij het uitpakken van het product, die overigens in een solide goed uitziende verpakking zit, valt meteen het mooi zwart geborstelde aluminium frame op. De toetsen, die voorzien zijn van Cherry MX schakelaars, zien er stevig uit. Wat ook opviel bij het uitpakken is de braided usb cable, deze zorgt ervoor dat de kabel niet opknoopt en stuk gaat.

De Corsair K70 Lux is de opvolger van de al immens populaire K70. Ten opzichte van zijn voorganger is hij niet drastisch veranderd, maar als we de toetsenbord van dichterbij bekijken zien we toch enkele verschillen. Zo lijkt het nieuwe chassis net iets glanzender zwart te zijn dan de vorige en heeft men reliëf toegevoegd aan de spatie knop. Het lijkt net alsof deze bekleed is met traanplaat die vervolgens zwart gespoten werd. Ook werd er bij het oud model een iets meer behoudende lettertype gebruikt. De Corsair K70 Lux beschikt ook over uitwisselbare toetsen, iets wat zijn voorganger ook mist.

De Functies

De Corsair K70 Lux beschikt over verschillende functies die vooral op gaming zijn gefocust. Zo heeft hij een 100% “anti-ghosting”. Er is ook een knop aanwezig waarmee je Windows meldingen kunt uitschakelen tijdens het gamen. Verder beschikt hij ook over een schakelaar waarmee je kunt instellen hoe snel hij informatie naar de moederbord doorstuurt. Je kunt hier wel tot 1000 Hz gaan oftewel 1ms. Dit wordt ook de “Polling Rate” genoemd.

corsair k70 lux

Aan de achterzijde van het toetsenbord vinden wij ook een schakelaar, waarmee gebruikers die beschikken over een ouder systeem, compatibiliteitsproblemen kunnen vermijden. Verder heeft hij ook een USB poort aan de achterkant. De bediening van je muziekspeler kan ook makkelijk, dit is dankzij de 4 muziek bedieningstoetsen en volume draaiwiel. Hij beschikt ook over een polssteun die het langer gebruik van de toetsenbord comfortabel moet maken. Het is ook mogelijkheid om verschillende Macro’s in te stellen of toetsen opnieuw toe te wijzen, via de software “Corsair Utility Engine”.

corsair k70 lux

De USB kabel om hem met je computer te verbinden, bestaat uit 2 aansluitingen. Dit is bedoeld voor oudere systemen, die nog niet over de nieuwe USB 3.0 beschikken. Bij deze systemen dien je de beide usb kabels aan te sluiten op USB 2.0 poorten. Hierdoor ben je zeker dat elke aanslag geregistreerd wordt. Wanneer je game pc wel over een USB 3.0 poort beschikt, dien je slechts 1 kabel aan te sluiten.

Corsair K70 Lux Cherry schakelaars

Zoals we al eerder vermeld hebben, is deze toetsenbord uitgerust met Cherry MX toetsen. Deze komen in verschillende types, zo heb je Cherry MX Brown, MX Red, MX Blue, MX Silent en MX Speed. Elk van deze types heeft zijn eigen unieke gevoel en eigenschappen. Het zal dus heel persoonlijk zijn welke type je voorkeur krijgt. Ook het type game die je speelt, zal de keuze van je schakelaar gaan bepalen.

corsair k70 lux

Conclusie

De Corsair K70 Lux is een uitstekende gaming toetsenbord. We waren verrast door de feedback en het gevoel van deze toetsenbord. Met een prijskaartje van 180€ voor de RGB versie, is hij zeker niet goedkoop. Toch wist hij ons te overtuigen door zijn solide bouwkwaliteit en reactievermogen. Hiermee is de prijs dan ook rechtvaardig.

Interesse in de Corsair K70 Lux? Bezoek onze webshop.

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Reageer dan op dit artikel, onderaan de pagina.