Update: 15 minuten gameplay vrijgegeven van Cyberpunk 2077

Update 10/01/2020

Vorige week heeft CD Projekt een Cyberpunk 2077-gameplay-demo gestreamd van 15 minuten, die delen bevat van wat er al eerder op Gamescom werd getoond. De releasedatum van de game is nog steeds 16 april 2020.

Hieronder kan je de video terugvinden.

Update 16/06/2019

Ja inderdaad, keanu Reeves duikt op in Cyberpunk 2077. Op E3 2019 werd een tipje van de sluier gelicht. Cyberpunk 2077 werd in 2012 al aangekondigd en gedurende de laatste 7 jaar van geruchten en een tweet hier en daar, krijgt de game vorm. Zo werd er een trailer onthult waarin je helemaal op het einde de bekende acteur, van de film “The Matrix”, Keanu Reeves te zien krijgt. Ook werd er gameplay getoond van Cyberpunk 2077.

E3 2019 was dan ook de belangrijkste ooit volgens CD Projekt Red, dit zal allicht te maken hebben met het optrede van de bekende acteur en het bekend maken van de release datum. Op 16 April 2020 zal hij in de winkelrekken liggen, zeven jaar na aankondiging. We hadden gehoopt dat hij dit jaar al zou uitkomen maar we zijn tevreden dat we nu eindelijk een datum kunnen aankruisen in onze agenda.

Cyberpunk 2077 E3 Trailer

Gepost op 5 februari 2018

Het is al bijna zes jaar geleden dat CD Projekt Red aankondigde dat het aan een Cyberpunk 2077-videogame werkte, en precies vijf jaar nadat de ontwikkelaar van de Witcher-serie de eerste trailer van de game openbaarde.

We hielden dan ook hun twitter account nauwlettend in de gaten naar nieuwe informatie over de game, net zoals veel gamers die fan zijn van CD Projekt Red. Het was dan ook code rood wanneer er plots een onschuldige tweet verscheen op het officiële Twitter-account van Cyberpunk 2077. Dit was de eerste tweet van dat account in meer dan vier jaar.

Hier is de tweet:

Teken van leven

Hoewel dit niet veel voorstelt, voor een spel waar we het afgelopen decennium op aan het wachten waren, het is een teken van leven. CD Projekt Red heeft in de loop der jaren weinig info verspreid over Cyberpunk 2077, toch weten we een paar dingen over het project.

Cyberpunk 2077 wordt een op ‘RPG’ gebaseerde game gebaseerd in single player mode. Er werd door de ontwikkelaar in 2013 wel verteld dat er ook multiplayer functies toegevoegd zullen worden. Onmisbaar in 2018 volgens ons. Cyberpunk 2077 zal een open wereld sandbox game zijn die zich afspeelt in een corrupte en technisch geavanceerde toekomst. Het doel is spelers de vrijheid geven om de locaties van Night City op hun eigen voorwaarden te verkennen. Night City is een metropool bevolkt met mensen die talen van over de hele wereld spreken. CD Projekt Red heeft gezegd dat het overweegt om elk personage in hun eigen taal te laten communiceren, de speler zal dan een  vertaal implantaat moeten installeren om anderen te kunnen begrijpen. De kwaliteit van de vertalingen zijn afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat.

Cyberpunk 2077 Trailer