Dreamhack 2019 in Rotterdam was top

Dreamhack Rotterdam

Vooraleer we verder gaan met de review van Dreamhack 2019 willen we graag onze sponsors iiyama en Abkoncore bedanken voor hun sponsoring en steun.

Op vrijdag 18 Oktober werd ‘s werelds grootste digitale festival “Dreamhack Rotterdam” georganiseerd in de Ahoy te Rotterdam. De vorige edities van dit digitale festival vonden plaats in onder andere Londen (Engeland), Boekarest (Roemenië), Valencia (Spanje) en Leipzig(Duitsland). Het was dus een primeur voor de Benelux.

Dreamhack Rotterdam 2019 Banner

Dreamhack overtrof alle verwachtingen en deed zijn reputatie alle eer aan. Een evenement dat doet ‘dromen’ en voor elk wat wils. Van een Gaming expo waar nieuwigheden werden voorgesteld tot een heus Indoor drone racing Circuit. Je kon er in elk geval je dag(en) vullen.

Esports toernooien

Er werden gedurende 3 dagen ook professionele e-Sports toernooien gespeeld, waaronder ‘Dreamhack open CS:GO’ en ‘DreamLeague Dota 2’.
Tijdens deze toernooien streden wereldwijd de beste teams voor de eerste plaats. De prijzenpotten van Dreamhack open CS:GO en DreamLeague Dota 2 bedroegen respectievelijk maar liefst 100.000 dollar en 250.000 dolar. Het publiek was dan ook laaiend enthousiast en er werd luidkeels gesupporterd voor de spelers.

Dreamhack Arena

Trust Gaming LAN Party

Voor de semiprofessionele en casual gamers werd ook de Trust Gaming LAN Party georganiseerd (gesteund door Kayzr). Hierin heeft ons Evolve Gaming team gestreden in de CS:GO-competitie en hebben ze een verdiende 3de plaats behaald.

In de verschillende poules werden mooie overwinningen behaald tegen sterke en waardige tegenstanders. Een finaleplaats zat er jammer genoeg niet in toen bleek dat onze  tegenstanders net iets scherper uit de hoek konden komen en ons team zich gewonnen moest geven. Er werd in de daaropvolgende lagere poule opnieuw gewonnen waardoor ons team een mooie derde plaats kon bemachtigen.

Dreamhack Trust byoc lan party

Conclusie

De eerste editie van Dreamhack Rotterdam mag met recht een succes worden genoemd.

Van de vele bezienswaardigheden tot activiteiten en spannende toernooien, alles op dit digitale event was van een hoog entertainend niveau.
We hebben ons geweldig vermaakt en verheugen ons alvast op de volgende editie in Rotterdam.