Forza Horizon 4: alles wat je moet weten over de game

De Fans van Forza Horizon mogen hun borst al nat maken want Microsoft heeft Forza Horizon 4 aangekondigd op de E3 expo. Niet alleen werd dit officieel aangekondigd, ze hebben ook een korte demonstratie van de game gedaan op E3. Hoewel de aankondiging van Forza Horizon 4 geen verrassing is, zijn er toch voldoende nieuwigheden waar we enthousiast over kunnen worden.

Wat is er nieuw in Forza Horizon 4?

Het Britse Playground Games, die bekend staan om hun Forza Horizon-reeksen, post regelmatig live video streams van de gameplay van de nieuwe Forza Horizon 4. Hierin laten ze duidelijk veel details zien van de nieuwste game.

forza horizon 4

In één van hun streams, onthullen ze het volgende:

  • De personages in Forza Horizon 4 kunnen kiezen uit meer dan 500 Items in hun garderobe. De kleding is uniseks, dus zowel voor mannen als vrouwen. Er zijn ook 50 speciale pakken waar je uit kan kiezen.
  • Er zijn kastelen in de game: Er zijn kastelen toegevoegd in de game waaronder de Bamburgh kasteel en de Edinburgh kasteel. Deze zijn eigendommen die gekocht kunnen worden als huis. Bij  het kopen van de Edinburgh kasteel ontvang je een kroon en een koninklijke begroeting emoticon, dit is ook ineens het duurste kasteel die je kan kopen. Elk eigendom die je koopt in de game heeft zijn eigen unieke voordelen.
  • De gaten in de weg zijn echt: In België kennen we er alles van, slechte wegen! Een toegevoegd detail in Forza Horizon 4 om de game nog realistischer te maken , zijn slechte wegen met putten en gaten.
  • De seizoenen zijn meer dan een visueel aspect: Rivieren zullen in de zomer minder water hebben dan in de winter. Net zoals in het echte leven zal het rijden door de verschillende seizoenen, effect hebben op het gedrag van je auto.

De Kaart van Forza Horizon 4

Forza Horizon 4

Dat de kaart in Forza Horizon 4 enorm is, is een understatement. Bovenstaande afbeelding toont maar een klein deel van de kaart die nog veel groter is, de setting speelt zich af in de UK.

De Gameplay

Ook deze Forza Horizon zal de Open wereld gameplay natuurlijk niet overboord gooien. Wel zullen er ten op zichtte van zijn voorgangers, enkele nieuwe details toegevoegd worden. De setting is wel minder exotisch, dit komt dan vooral omdat de game zich situeert in de UK. Echter is er geen beter land dan het verenigd koninkrijk om de vier seizoenen tot zijn recht te laten komen. Geen enkele game in deze genre doet op dit moment beter op dit gebied. Het zal dus zelfs in de zomer een uitdaging zijn om de controle over het stuur te houden op de Britse wegen.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 4 zal ook een verhaallijn krijgen. Een open wereld is altijd wel fun, maar kan na langere tijd wel gaan vervelen. Rij naar een evenement, finish en verdwijn in de nacht.

Daarom zijn er verschillende verhalen toegevoegd die je kan volgen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen taxi-bedrijf runnen. Je kunt wel al raden hoe er met die taxi gereden moet worden. Of kan je een verhaallijn volgen waar je stuntman bent. Ook zal de open wereld bevolking wijzigen door je eigen interactie. Drivatars zullen er nog steeds zijn, en je zal nog tegen hun kunnen racen, maar ten opzichte van Forza Horizon 3 zal er nu een volledig gedeelde wereld zijn waarin spelers elkaar kunnen tegenkomen in “free roam” op gedeelde servers.

De Auto’s van Forza Horizon 4

De volledige lijst van de voertuigen in deze game zal nog niet compleet zijn,
maar we hebben een lijst van de auto’s die er zeker bij zullen zijn, je vindt de lijst HIER.

Box Forza Horizon

Wanneer komt hij er nu?

Forza Horizon 4 zal er op 2 oktober zijn, hij zal beschikbaar ein op PC en XBOX, op de PS4 komt hij niet, voor diegene die de “Ultimate Edition” kopen in Pre-Order, zullen de game al op 28 september kunnen spelen.

De prijzen zijn als volgt:

  • Standard Edition: 69.99€
  • Deluxe Edition: 89.99€
  • Ultimate Edition: 99.99€