Geweld in videogames niet goed voor jongeren!

Videogames zijn doorheen de jaren enorm geëvolueerd. Zo hebben games meer detail dan ooit tevoren door de sterke grafische hardware die we ter beschikking hebben. Ook het geweld in videogames is toegenomen. Dit zou dan ook bij veel jongeren invloed hebben op hun manier van denken. Dit heeft ook de Amerikaanse president, Donald Trump, begrepen. Op een persconferentie uitte hij zijn bezorgdheid over de gewelddadige videogames die de geest en het moraal van de jeugd bederven.

Het verhaal erachter

De massamoord op de “Marjory Stoneman Douglas High School” in Parkland  Florida vorige maand, was de aanzet hiervoor. Hier lieten 14 studenten en drie stafleden het leven. Talloze anderen raakten gewond bij het incident. Dit heeft er ook toe geleid dat het debat, dat in 1993 ook al gevoerd werd, weer op tafel verscheen. Het debat gaat over de rol van het geweld in videogames, dat aanzet tot buitensporig gedrag bij jongeren.

Geweld in videogames

Op een vergadering die een week na de moorden plaatsvond, zei Donald Trump dat de Amerikaanse regering actie moet ondernemen om het probleem aan te pakken. De wapenwet afschaffen zou volgens de President het probleem niet oplossen. Wapens zijn immers ook verkrijgbaar op een illegale manier.

“Ik hoor steeds meer mensen zeggen dat videogames de gedachten van jongeren beïnvloeden” zei Trump tijdens een bijeenkomst over veiligheid op school. “

Op dat moment leek de uitspraak meer afleidend dan substantieel. Nu lijkt het erop dat het Witte Huis het echt meent. Peter Alexander van NBC News, zei eerder vandaag op Twitter dat de President volgende week een ontmoeting zal hebben met makers in de videogame-industrie. Hoewel er niet direct een verband is dat de dader beïnvloed werd door videogames, is er wel een vermoeden. Er loopt dan ook een gerechtelijk onderzoek naar de motieven van de dader.