GTA 6, wat we al weten over de game.

GTA 6, de game waar we met zijn allen toch stiekem op wachten, maar wanneer komt deze game er nu?

Er gaan geruchten rond dat deze gereleased zou worden ergens in het najaar van 2018 maar dit zal toch eerder naar onze schatting ten vroegste tegen 2020 zijn.

GTA 6, wat wordt er gezegd

De eerste officiële informatie over GTA 6 kwam van Rockstar President Leslie Benzies, die vertelde dat het spel zich nog in een zeer vroege fase van ontwikkeling bevindt.

Aan het einde van de levenscyclus van GTA 4 had Rockstar al een aantal brede ideeën meegedeeld van hoe GTA 5 eruit zou kunnen zien, deze laatste begon zijn leven ongeveer 5 jaar geleden.

“We weten niet wat GTA 6 zal zijn, maar we hebben enkele ideeën”, zei Benzies in een interview met Develop.

Hoewel het allesbehalve een concrete bevestiging is van de ontwikkelingsfase waarin het spel verkeert, heeft Benzies ons een paar inzichten gegeven in hoe het ideeënproces begint.

“Eerst heb je een idee, dan is de vraag ‘waar speelt het zich af’, dit zal de missies definiëren, het kan in LA, New York of Miami, of misschien, waarom niet in heel de USA? De kaart en het verhaal worden samen opgewerkt, en het verhaal zal bepalen hoe het werkt, zodat we de missies kunnen indelen. “

“We hebben ongeveer aan 45 jaar ideeën die we zouden willen doen,
maar GTA Online is de focus momenteel” zei benzies.

GTA 6, wat we graag zou willen zien

Als grote Grand Theft Auto fan heb ik zeker genoten van GTA 5, ten opzichte van zijn voorgangers was deze game een Revolutie maar toch zijn er enkele dingen waar je stiekem op hoopt dat deze bij de volgende editie wel mogelijk zijn.

Grotere Map

De map in GTA 5 was niet slecht en zeer gedetailleerd maar deze was toch ook met veel open lege ruimtes opgevuld als je eenmaal buiten de stadskern ging, nu is er ook meestal in zulke gebieden ook in real life weinig te beleven maar ik hoopte toch dat de map iets meer op die van GTA san andreas ging lijken, daar was net iets meer te beleven.

Misschien zullen we in GTA 6 toch een grotere map krijgen, er gaan geruchten de ronde dat ze de volledige USA als map willen gebruiken, dit is echter niet bevestigd door Rockstar.

Meer publieke ruimtes en toegankelijke gebouwen in Story mode

In GTA 5 waren er al een deel gebouwen waar je binnen kon gaan maar die waren meestal enkel beschikbaar tijdens een missie, de kledingzaken, tankshops, kappers en tatooeur kon je ook tijdens roaming betreden.

Nu zou het toch wel fijn zijn als je in GTA 6 meerdere gebouwen zoals winkels, banken, juweliers, huizen, enz… zou kunnen betreden en deze dan bijvoorbeeld kunnen overvallen voor extra cash.

Vastgoed kopen in story mode

Nog een feature wat interessant zou kunnen zijn is vastgoed kopen.

In GTA 5 was dit al mogelijk maar enkel online, offline was dit beperkt tot vastgoed waar je dan wekelijks cash aan kon verdienen.

Hoe fijn zou het zijn als we een appartement aan zee zouden kunnen kopen.

Voertuigen van echte merken

Hoewel de voertuigen in GTA er fraai uitzien zijn ze maar slecht een afkooksel van de echte, de kenners zullen wel hier en daar een wagen herkennen.

Nu zou het wel fantastisch zijn als je straks in GTA 6 in de straten van Los Santos kan cruisen in een echte Lamborghini.

VR ondersteuning

Nu de VR in opmars is zal het mij toch logisch lijken dat Rockstar met GTA 6 hier op in gaat spelen, er zijn veel games in hetzelfde genre waar het een overweldigend succes is geworden.

Wat zouden jullie in de nieuwe GTA6 willen?