Releasedatum van GTA VI ten vroegste in 2024

Rockstar Games heeft miljarden gamers wereldwijd al jarenlang gameplezier bezorgd met GTA V. Dankzij hun online platform en verschillende updates, hebben ze de interesse van het grote publiek weten te behouden. Hoewel de game nog steeds populair is, zijn we toch stiekem aan het wachten op de dag dat GTA VI officieel aangekondigd zal worden.

Wanneer zal GTA VI zijn opwachting maken?

Dat is natuurlijk de vraag die ons al 7 jaar bezig houdt. Officieel heeft Rockstar Games nog geen datum vrijgegeven, dus het blijft pure speculatie. We kunnen enkel afgaan op de vele geruchten die op het net circuleren. De complexiteit van GTA VI en de crisis die de wereld in 2021 over zich heen gekregen heeft, hebben natuurlijk ook niet meegeholpen.

Ook heeft Rockstar North, de ontwikkelaar van GTA VI, besloten om een her-organisatie van hun studio uit te voeren. Tijdens de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2, die in 2018 gereleased werd, maakten werknemers veel te lange werkdagen. Dit kwam de gezondheid van het personeel niet ten goede en resulteerde bij velen in een burn-out.

Rockstar North Studio

Op basis van deze informatie en geruchten, kunnen we alleen maar concluderen dat GTA VI ten vroegste in 2024 zijn opwachting zal maken. Het zou ons niet verbazen, mochten we er enkele jaartjes naast zitten. De tijd zal het leren en GTA fans zullen nog even geduld moeten oefenen.

Wat is er al bekend over GTA VI?

Dat GTA VI er gaat komen, dat is een feit. Daar stopt het verhaal ook een beetje. Maar omdat de game nog geen releasedatum heeft, wil niet zeggen dat we niet mogen dromen. Er is officieel nog niets vrijgegeven door Rockstar Games, maar hier en daar lekt er af en toe toch informatie.

Volgens Jason Schreier, een journalist die zich voornamelijk bezighoudt met de videogame-industrie, zou de game zich nog in een vroege ontwikkelingsstadium bevinden. Dit zou te wijten zijn aan de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2. Deze informatie heeft hij van een insider, die meerdere malen betrouwbaar is gebleken. Andere claimen net het tegenovergestelde, GTA VI zou volgens deze individuen al een enkele jaren in ontwikkeling zijn.

Wat wel al zeker bekend is, is dat de game in 2021 daadwerkelijk in ontwikkeling is gegaan.

Vice City

Over de setting waar GTA VI zich gaat afspelen, is al veel over geschreven. In 2019 lekte er informatie van een persoon, die beweerde dat hij voor Rockstar North heeft gewerkt, dat de game zich zou afspelen in 3 grote steden. Twee steden zijn onder de GTA fans al bekend, namelijk Vice City en Liberty City. De derde stad zou volgens de werknemer Rio de Janeiro zijn. Ook zou de game zich afspelen in de jaren 80, wat ons alleen maar enthousiaster maakt. Rockstar Games heeft deze geruchten echter niet bevestigd.

Rio de Janeiro GTA VI

Ondertussen is er wel meer informatie naar boven gekomen over de setting van GTA VI. Dat er daadwerkelijk 3 steden zullen komen, is niet duidelijk. Maar insiders Tom Henderson en Jason Schreier geven aan, dat het naar alle waarschijnlijkheid Vice City zal worden. Wel zou Vice City in een meer hedendaagse sfeer geplaatst worden, wat ons doet vermoeden dat de geruchten van de jaren 80 niet kloppen.

Wat wel interessant is aan de gelekte informatie, is dat Vice City evolueert en veranderd over de jaren. Dit is een trend die we de laatste tijd ook bij andere games terugvinden. Dit moet ervoor zorgen dat gamers gemotiveerd blijven om de game te blijven spelen.

Ook zal de Artificiële Intelligentie in GTA VI volledig vernieuwd worden. Hoewel de NPC’s (Non Playable Charachters) in GTA V redelijk interactief zijn, is deze AI ondertussen achterhaald. We vermoeden dan ook dat een slimmere AI zijn opwachting zal maken in GTA VI. Dit kunnen we alvast afleiden uit een geregistreerd patent waar beslag opgelegd werd door moederbedrijf Take-Two.

Tot Slot

De meeste info die te vinden is over GTA VI, bestaat vooral uit de vele geruchten die online terug te vinden zijn. We wachten nog steeds op een officiële aankondiging van Rockstar Games, maar tot die tijd zal het gissen zijn en moeten we vrede nemen met de huidige GTA game. Deze biedt voldoende vernieuwing aan en is nog steeds het populairste spel van het laatste decennia.

De geruchten over GTA VI klinken alvast veelbelovend, we vermoeden dat ook de ontwikkelaars hier naar kijken. We hebben meerdere malen in het verleden gezien dat game makers geruchten geïmplementeerd hebben in hun games. Maar of de crew van Rockstar North hierdoor enkele tickets naar Brazilië zullen boeken, is nog maar de vraag.

Wat denken jullie, zal GTA VI de hoge verwachtingen kunnen inlossen of heb jij meer informatie over GTA VI? Laat het ons zeker weten in een reactie onderaan dit artikel.