iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle review

Als afsluiter van onze iiyama monitor blogreeks, bekijken en beoordelen we de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle gaming monitor. Met zijn formaat van 24,5 inch is hij de kleinste monitor van de G-Master Red Eagle lijn. Verkijk je echter niet op zijn afmetingen, op papier bezit de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle voldoende sterkte punten om zijn mannetje te staan. Tijd om zijn prestaties eens op de proef te nemen.

Het Uiterlijk

De iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle gaming monitor is het kleinere broertje van de GB2760HSU-B1 monitor, dit valt meteen op, want buiten zijn formaat, lijken beide monitoren veel op elkaar.

Hoewel de gelijkenis groot is zijn er toch enkele kleine verschillen in het uiterlijk van de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle gaming monitor. Wat direct opvalt bij deze monitor is dat de vorming van de voet rechtlijniger is. Dit zorgt ervoor dat de monitor er strakker uitziet dan zijn grote broer.

Net als bij de grotere variant laat de ergonomische voet ook toe om het scherm 5 graden naar voor, 22 graden naar achteren en 45 graden naar links of rechts te kantelen. Het scherm kan ook tot 130mm in de hoogte versteld worden en 90 graden links of rechts pivoteren. De handige ovale doorvoer ruimte in de stand, die voorzien is om je aansluitkabels van de monitor door te voeren, ontbreekt hier ook niet. Het ontwerp van de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle gaming monitor is, zoals alle gaming monitoren in de G-Master Red Eagle lijn, strak en sober. Het G-master logo aan de achterzijde van de ergonomische voet is de enige, doch duidelijke, visuele indicator van zijn gaming roots.

De monitor is voorzien van een mat TN LED-paneel en omgeven door dunne randen, wat de indruk geeft dat het scherm groter oogt dan het werkelijk is. De zes bedieningsknoppen van de monitor zijn rechts onderaan het scherm terug te vinden.

De afmetingen (LxHxB) van de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle gaming monitor zijn 557.5 x 370 (500) x 210mm en hij weegt slechts 5,2kg. De monitor is ook voorzien van een VESA 100×100 plaat, waarmee je deze op andere ophangbeugels of draagarmen kan bevestigen.

De functies

De connectiviteit van deze monitor is hetzelfde als die van zijn grote broer. Aan de achterzijde vind je een DisplayPort, HDMI- en DVI-ingang terug. Links van de monitor zitten nog eens twee USB 2.0-poorten om de gegevensverbinding van je computer uit te breiden. Er is ook 1 audio-uitgang van 3,5mm voorzien waarop je een audio-uitvoer apparaat, zoals een headset, op kan aansluiten.

Het vertrouwde iiyama OSD-menu kunnen we ook terugvinden bij de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle gaming monitor. Het menu is, zoals we ondertussen gewend zijn, duidelijk en vrij eenvoudig opgebouwd. Hierdoor zijn de monitor instellingen ook makkelijk terug te vinden zijn. Er zijn verschillende vooropgestelde gaming modi beschikbaar, maar je kan het scherm ook handmatig volledig naar wens instellen. Voor de gamers die vaak in een donkere ruimte zitten is er een Blue-light filter optie. We missen alleen een sRGB-modus bij deze gaming monitor. Deze monitor beschikt ook over twee ingebouwde luidsprekers van 2 Watt.

monitor connections

De prestaties

Het 24 inch Full HD-paneel beschikt over een 144Hz TN-paneel met een responstijd van 1ms. De hoge frame rates in combinatie met de FreeSync™ ondersteuning plaatst deze monitor in een interessant segment. De FreeSync™ technologie zorgt ervoor dat de monitor altijd perfect gesynchroniseerd wordt met je videokaart. Kleine side note: grafische kaarten van Nvidia bieden sinds kort ook ondersteuning voor “FreeSync™”.

De maximale resolutie van het scherm is 1920×1080 met een beeldverhouding van 16:9. Waar de iiyama G-Master GB2760HSU-B1 Red Eagle, die als enige kritiek punt had dat hij wazig kon overkomen, is daar bij deze 24,5 inch variant helemaal geen sprake meer van. Het formaat van de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle is optimaal voor zijn resolutie van 1920×1080, vooral tijdens het gebruik van je internetbrowser is dit een verbetering.

iiyama heeft ook hier, zoals bij de G-Master GB2760HSU-B1 Red Eagle monitor, gekozen voor een mat TN-Led paneel. Kleuren lijken hierdoor wat fletser over te komen en ook de overgangen van kleuren, zowel in-game als in Windows, zijn iets minder dan bij de IPS of OLED varianten. De kleur accuraatheid en de helderheid (maximaal 400cd/m2) zijn daartegen toch echt beter dan zijn concurrenten. Ook de in-game performance van de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle is een dik pluspunt. Beelden tijdens het gamen of bekijken van media worden vloeiend getoond, zonder al te veel ghosting of input lag. Voor grafische werken of werken waar je een accurate kleurenweergave moet hebben, heb je betere alternatieven in het iiyama gamma.

De inkijkhoek van dit paneel is horizontaal 170 graden en verticaal 160 graden. Ondanks de gekende verkleuring bij een diepere inkijkhoek, vonden we het behoud van kleuren en weergave van het TN-paneel goed meevallen.

Conclusie

Dat de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle niet moet onderdoen voor zijn concurrenten en grote broer, de iiyama G-Master GB2760HSU-B1 Red Eagle, is nu wel vrij duidelijk. De prestaties, responsetijd en kleurweergave van deze monitor zijn uitstekend. Oke, hij oogt misschien wat sober en saai vergeleken met andere monitoren, maar dit is, naar onze mening, een ongeldig argument om deze monitor niet te overwegen. Met dit in het achterhoofd is de iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle een uitstekende kandidaat voor kopers die een goede en kwalitatieve gaming monitor willen kopen voor een scherpe prijs.

Heb je interesse om dit scherm aan te kopen? Via onze webshop kan je een iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle bestellen, die gratis aan huis geleverd wordt.

Heb je al een iiyama G-Master GB2560HSU-B1 Red Eagle monitor in bezit? Deel jouw ervaring met ons.

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Reageer dan op dit artikel, onderaan de pagina.