iiyama G-Master GB2760HSU-B1 Red Eagle review

In tijden, waarin we overstelpt worden door RGB-producten, nieuwe technologieën en waarbij een overaanbod aan hardware de zoektocht naar een degelijke gaming monitor een tijdrovende onderneming maakt.

Vragen als: welk type paneel kies je? Welke resolutie? Wat is FreeSync? En G-Sync? Deze maken je zoektocht niet makkelijker.

We lanceren een nieuwe blogreeks waarbij we hardware reviewen. Op die manier proberen we de zoektocht te vergemakkelijken en een objectieve mening te vormen over de hardware die wij testen. We beginnen met 4 reviews van verschillende iiyama monitoren.

De eerste review in onze blogreeks gaat over de iiyama G-Master GB2760HSU-B1 gaming monitor. Met zijn 27 inch 144Hz TN-paneel(met een responsetijd van 1ms), zijn no-nonsens uiterlijk en zijn prijskaartje dat rond de 280 euro zit, zijn we zeer benieuwd naar de prestaties. Kan deze Red Eagle onze verwachtingen inlossen of is dit schot geen eendvogel?

Het uiterlijk

De totale afmetingen van deze GB2760HSU-B1 monitor bedragen 613.5 × 230mmx 397.5 (527.5)(LxBxH). iiyama koos voor een strak, sober en tijdloos ontwerp in tegenstelling tot de flashy tendens die we bij andere monitoren zien. Door de dunne randen die over de voorzijde van het scherm lopen (aan de boven- en zijkanten) oogt het scherm groter. Aan de voorzijde (rechts onderaan) vind je ook 6 bedieningsknoppen voor het scherm terug.
Het scherm ziet er aan de achterkant vrij traditioneel uit. Het G-Master logo geeft echter wel meteen een notie van wat de monitor in zijn mars heeft.

iiyama heeft voor een ergonomische voet gekozen om het scherm op te bevestigen. Deze voet laat toe om het scherm 5 graden naar voor, 22 graden naar achteren en 45 graden naar links of rechts te kantelen. Het scherm kan tot 130mm in hoogte versteld worden en 90 graden links of rechts roteren. Wat opvalt, in tegenstelling tot andere gaming monitors, is dat de voetplaat relatief weinig ruimte in beslag neemt.De monitor zelf zal dus ook weinig ruimte van je bureau innemen. De ovale doorvoer ruimte (voorzien in de voet van de monitor) geeft je de mogelijkheid om de aansluitkabels van de monitor naar achter door te voeren.

De functies

Wat de connectiviteit betreft is er een DisplayPort, HDMI- en DVI-ingang aanwezig en aan de linkerkant zitten twee USB 2.0-poorten om de gegevensverbinding van je computer uit te breiden. Er ook 1 jack-uitgang van 3,5mm voorzien waarop je een audio-uitvoer apparaat, zoals een headset, op kan aansluiten.

iiyama GB2760HSU aansluitingen

In het OSD-menu kun je verschillende functies terugvinden. Het menu is vrij duidelijk en eenvoudig opgebouwd waardoor alles ook gemakkelijk terug te vinden is. Er zijn verschillende vooropgestelde gaming modi beschikbaar, maar je kan het scherm ook handmatig volledig naar wens instellen. Voor de gamers die vaak in een donkere ruimte zitten is er een Blue-light filter optie. We missen enkel een SRGB-modus. Leuke extra: de monitor is voorzien van 2×2W luidsprekers.

De prestaties

Het 27 inch Full HD paneel beschikt, zoals eerder vermeld, over een 144Hz TN-paneel met een responstijd van 1ms. Bovendien biedt het scherm de ondersteuning voor FreeSync. Dit zorgt ervoor dat de monitor altijd perfect gesynchroniseerd wordt met je videokaart. Kleine sidenote: grafische kaarten van Nvidia bieden sinds kort ook ondersteuning voor “FreeSync”.

De maximale resolutie van het scherm is 1920×1080 met een beeldverhouding van 16:9. Waar deze resolutie haarscherpe beelden weergeeft op een iiyama G-Master GB2560HSU-B1 25 inch monitor, kan de weergave op dit 27 inch scherm iets waziger overkomen. Dit is vooral merkbaar aan de randen wanneer je te maken hebt met tekst of als je op het web surft. Tijdens het gamen valt dit echter niet op en laat dit nu net het hoofddoel van deze monitor zijn.

Als je op zoek bent naar een monitor om ook normale bureautaken op uit te voeren (zoals tekstverwerking of grafisch ontwerpen), raden we je aan om de GB2760QSU-B1 te overwegen. Deze monitor variant heeft een resolutie van 2560×1440 en heeft een veel scherpere weergave dan de GB2760HSU-B1. Je ogen zullen je er op de lange termijn voor bedanken.

iiyama heeft voor een mat TN-Led paneel gekozen bij deze GB2760HSU-B1 monitor, hierdoor lijken kleuren wat fletser. Ook de overgangen van kleuren, zowel in-game als in Windows, zijn iets minder dan bij de IPS of Oled varianten. De in-game performance van de iiyama G-Master GB2760HSU-B1 maakt dit minpuntje wel volledig goed. Beelden worden vloeiend weergegeven en je hebt weinig last van ghosting of input lag. Toch wel belangrijke punten als het op gaming aankomt.

De inkijkhoek van dit paneel is horizontaal 170 graden en verticaal 160 graden en de maximale helderheid bedraagt 400cd/m2. We hebben de test gedaan in verschillende ruimtes en vonden dat de helderheid van de monitor ruim boven verwachting uitkwam.

Conclusie

De iiyama G-Master GB2760HSU-B1 heeft een no-nonsense ontwerp, voldoende ergonomische instelmogelijkheden en een kwalitatieve afwerking waarvan elke gamer enthousiast wordt.

Hij mag dan wat sober ogen, de gaming prestaties zijn spot-on! Ook voor het competitief spel, ga je met 144Hz verversingssnelheid en 1ms responstijd niets tekortkomen. Voor andere toepassingen (zoals tekstverwerking of grafisch ontwerpen) zijn er, in het iiyama-gamma, betere alternatieven. Dit is vooral te wijten aan de kwaliteit van de kleuren van het TN-paneel.

De monitor is uitstekend voor gaming! De features in combinatie met de budgetvriendelijke prijs van rond de 280 euro maken van de iiyama G-Master GB2760HSU-B1 een scherm dat je niet kan negeren tijdens je zoektocht naar een nieuwe monitor.

Heb je interesse om dit scherm aan te kopen? Via onze webshop kan je een iiyama G-Master GB2760HSU-B1 gaming monitor bestellen die gratis aan huis geleverd wordt.
Indien je reeds een iiyama G-Master GB2760HSU-B1 monitor bezit horen we graag jouw ervaringen.

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Reageer dan op dit artikel, onderaan de pagina.