Gerucht: Intel verlaagd prijzen desktop CPU’s en waarom dit een goed idee is

Er gaat een gerucht de ronde dat Intel de prijzen van hun desktop processoren met 10 tot 15 percent zou verlagen, althans volgens Digitimes. Dit zijn ze te weten gekomen door eigen bronnen bij verschillende moederbord fabrikanten.

Intel zou de prijzen verlagen van 8ste en 9de generatie desktop processoren, wanneer dit doorgevoerd zou worden is echter niet geweten.
Officieel heeft Intel nog niets gemeld en wij stellen ons de vraag hoe betrouwbaar dit nieuws is. Het feit dat Intel nog steeds en achterstand heeft bij de productie van hun 14nm processoren doet ons vermoeden dat dit onwaarschijnlijk lijkt. Ook heeft Intel in het verleden niet dikwijls een prijsverlaging toegepast.

Waarom het volgens ons een goed idee is dat Intel prijzen verlaagd

Allereerst moeten we eens nadenken waarom Intel dit zou doen. Het meest voor de hand liggende is de komst van Ryzen 3000-processoren over een tweetal weken. AMD is al enkele jaren goed bezig en met de volgende generatie cpu’s die aankomen lijken ze Intel serieus onder de voeten te lopen of al dan niet voorbij te steken.
Laatste lijkt waarschijnlijk, de voorlopige benchmarks zijn veelbelovend. Wil Intel competitief blijven in de markt zal het hun prijzen moeten aanpassen, de AMD processoren leveren de zelfde performance aan een prijs die tot 15 percent lager ligt.

Het lijkt ons dus een goed idee mocht Intel dit doorvoeren, al is het maar om hun marktaandeel niet te zijn krimpen. Al lijkt het een maat voor niets.