Welke Game PC heb je nodig om te streamen in 2021?

Je hoort tegenwoordig iedereen wel vertellen over livestreamen met je game pc. Dit is een trend die de afgelopen jaren zeer snel toeneemt en steeds populairder wordt. Want, wie wilt er nu geen centje bijverdienen met het spelen van games? Dat klinkt allemaal leuk, maar welke game pc heb je nu nodig om te livestreamen op YouTube, Twitch of Mixer?

Met streaming websites zoals Twitch, Mixer en YouTube is het, zolang je maar over de juiste hardware beschikt, simpel geworden om je eigen uitzendingen, zoals het live spelen van videogames, aan de hele wereld te tonen.

In dit artikel zullen we je wegwijs maken hoe je best begint met streamen en stellen we je enkele game pc’s voor, die de minimumvereisten hebben voor te kunnen streamen. Ook zullen we je op weg helpen om via YouTube met OBS Studio te streamen.

De juiste hardware

Het kiezen van een goede game pc om te streamen kan best lastig zijn. Het is zeer belangrijk om op voorhand te weten welke games je gaat livestreamen en op welke kwaliteit. We hebben 3 game pc’s geselecteerd uit het Evolve Gaming Pre-built gamma, die de vereiste hardware beschikken om te kunnen streamen. Deze 3 systemen zitten in een verschillende prijsklasse waardoor ze ook anders zullen presteren. Deze systemen zullen je op weg helpen zodat je in no-time aan je streaming carrière kunt beginnen.

De Evolve Gaming Bronze en Silver Series

De Evolve Gaming Bronze en Silver series game pc’s zijn geschikt voor startende streamers. De Bronze series zijn vanaf 699€ beschikbaar. Met de Bronze of Silver series haal je een goede game pc in huis om, games die weinig vereisen, te kunnen streamen. Dit zijn games zoals League of Legends, Dota 2 en Minecraft. Ook kan je veeleisende games streamen op een lagere(720p) resolutie. Alhoewel deze game pc voldoende kracht om deze veeleisende games op een hogere resolutie vloeiend te spelen, zal je tijdens het livestreamen lag en haperingen kunnen krijgen. We raden je telkens aan om de optie van 16GB ram te selecteren wanneer je een Bronze of Silver game pc zal gaan gebruiken om te streamen.

Livestreamen

Wil je deze game pc kopen? Via onze webshop kan je de Evolve Gaming Bronze of Silver series bestellen. De levering aan huis is gratis.

De Evolve Gaming Gold Series

De Evolve Gaming Gold Series game pc’s, beschikken over de juiste hardware om alle huidige games vlekkeloos te kunnen streamen. Deze game pc’s combineren een sterke processor met een krachtige grafische kaart. Waar de Evolve Gaming Bronze of Silver series soms te kort komen, gaan de Evolve Gaming Gold game pc’s nog veel verder.

Evolve Gaming Gold Series

Wil je deze game pc kopen? Via onze webshop kan je de Evolve Gaming Gold series bestellen. De levering aan huis is gratis.

Evolve Gaming Platinum Series

De Evolve Gaming Platinum Series zijn gaming pc’s voor veeleisende gamers en streamers. Met deze hardware kun je probleemloos games op een 1080p of 1440p resolutie en met de hoogste details streamen. Gamen op 4K? Videobewerking voor YouTube? No problem! De Evolve Gaming Platinium game pc’s zullen deze taken makkelijk kunnen verwerken. De Platinum systemen zijn wel iets duurder dan hun lagere varianten, maar je krijgt er op langere termijn meer voor terug.

Evolve Platinum

Wil je deze game pc kopen? Via onze webshop kan je de Evolve Gaming Platinum Series bestellen die gratis aan huis geleverd wordt.

Let’s get ready for streaming

Je game pc is aangekocht en je wilt beginnen te streamen…, maar hoe begin je er nu aan? Onderstaande stappen zullen je een duwtje in de rug geven om te starten met livestreamen. Ben je klaar om jezelf in de schijnwerpers te zetten?

Livestreamen op Youtube

Wij gaan je, in een paar eenvoudige stappen, uitleggen hoe je kan starten met te streamen op YouTube en waar je als streamer rekening mee moet houden.

Youtube Livestreamen

Stap 1: maak een YouTube account aan

Zoals voor elke andere YouTube-service, heb je ook een YouTube account nodig wanneer je gaat livestreamen. Neem de tijd om de perfecte naam voor je kanaal te vinden, mensen zullen jou tenslotte via jouw kanaal kunnen volgen. Met dit YouTube account kun je ook video’s uploaden en publiceren op YouTube. Je hebt (gelukkig) geen aparte accounts nodig voor het videoplatform en het streamingsplatform. Dit betekent dat als je al een YouTube-kanaal of op zijn minst een YouTube-account hebt, je het direct voor je stream kunt gebruiken.

Stap 2: Je basis Instellingen beheren

Alle belangrijke instellingen en informatie voor een YouTube-stream kunnen rechtstreeks ingesteld worden via de “Creator Studio”. Klik op jouw YouTube-avatar en selecteer vervolgens “Creator Studio”.  Onder de header, bovenaan je pagina kan je het icoontje “Live gaan” zien. Wanneer je hierop klikt zal je livestream gestart worden. Opgelet: wanneer je dit voor het eerst doet, zal je minimaal 24 uur moeten wachten voordat deze instelling geactiveerd is. Daarna kan je in de zijbalk van je YouTube stream-venster 3 links terugvinden om verschillende instellingen te beheren. Hieronder overlopen wij deze Instellingen.

Instellingen voor basis informatie:

In eerste instantie kun je, in de bovenste regel, een titel geven aan jouw stream. Net daaronder is er een groter invulveld waar je meer (gedetailleerde) informatie over je kanaal kan invoeren. Heb je een Twitter-account, een website of een Facebook pagina? Dan is dit de juiste plaats om ze te vermelden. Als je geen van bovenvermelde bezit, kan je hier ook je respectievelijke categorieën selecteren, de naam van het spel dat je gaat spelen en eventuele privacyvoorkeuren.

Instellingen voor stream opties:

Hier kan je bepaalde instellingen wijzigen om je stream interessanter en kwalitatiever te maken. Met de DVR-functies kunnen kijkers tot 4 uur terug bekijken, zelfs tijdens een live-stream. Je kan ook definiëren wat er moet gebeuren om opnames te streamen. Ook kan je kiezen uit drie basis latentie-instellingen waardoor je, met wat kwaliteitsverlies, zelfs realtime kan streamen. Het is eveneens ook mogelijk om een vertraging in te stellen. Hierdoor kan je jezelf onder andere beschermen tegen tegenstanders in PvP-games (Player vs Player). Deze kunnen een voordeel behalen door je positie en tactieken te observeren op je live stream.

Instellingen voor Info Cards:

Je kan ook, net als bij gewone YouTube-video’s, informatieve boodschappen toevoegen aan je stream. Dit zijn kleine informatievensters die op vaste tijden in je stream kunnen verschijnen en extra informatie kunnen tonen. Via deze instellingen kan je de inhoud van deze Info cards bepalen

Stap 3: Kies je software

Onder de “Encoder Setup” tab vind je de streamsleutel die je nodig hebt om je gameplay, via een software naar keuze, over te zetten naar YouTube. Na verschillende software te hebben getest, raden we OBS-Studio aan. OBS-Studio is een betrouwbare software die zonder kosten kan gebruikt worden. Deze software is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nummer één onder de vele streamers. Voor OBS-Studio heb je enkel de streamsleutel van YouTube nodig. Je kan via de instellingen van OBS-Studio makkelijk de juiste server selecteren. Vele andere encoder softwares vereisen een server link, deze kan je eveneens vinden onder de “Encoder Setup” tab in YouTube.

OBS Studio

OBS-Studio

Als je nog niet bekend bent met OBS-Studio, maar toch interesse hebt om deze te gebruiken, kan je de OBS-Studio gids hier raadplegen.

Nadat je alle bovenvermelde stappen gevolgd hebt, zou je klaar moeten zijn om je stream op YouTube te starten. Wanneer je op Twitch zou willen livestreamen, is de werkwijze in grote lijnen hetzelfde. Hier moet je eveneens een account aanmaken, je streamsleutel invoeren en alles instellen om je stream op te kunnen starten.

Nu je klaar bent om te streamen geven wij jou nog graag volgend advies mee: streamen is leuk om te doen en kan je game ervaring op een hoger niveau brengen. Aan de andere kant kost het wel veel tijd en moeite om je streams viral te laten gaan.  Fixeer jezelf dan niet op het aantal volgers, maar doe het op de eerste plaats gewoon voor je eigen plezier. Met wat doorzettingsvermogen en leuke inhoud volgt de rest vanzelf.

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Laat dit dan weten in een reactie onderaan de pagina.