Windows 7, Microsoft stopt met support

Het is zover, op 14 januari stopt Microsoft het support van het populaire Windows 7 besturingssysteem. Ondanks er nog veel computers deze OS gebruiken. Natuurlijk kun je na 14 januari gewoon gebruik blijven maken van Windows 7, maar na die datum krijg je geen software-updates, technische steun en beveiligings-updates meer. Voor de Windows 7 professional en enterprise versies zullen er wel nog mogelijkheden zijn om hun exemplaar nog enkele jaren verder te gebruiken.

Wanneer je dit artikel leest, ga je misschien wel bij de gelukkigen horen en kun je maar best voorzorgsmaatregelen nemen om je te beveiligen tegen cybercriminelen.

Cybercriminelen

Wat kun je doen?

Allereerst kun je jezelf de vraag stellen of je niet kortstondig aan een nieuwe computer toe bent. Wanneer je een OS gebruikt die toch wel 10 jaar oud is, bestaat de kans dat je pc ondertussen ook een cultstatus heeft bereikt. Het is misschien wel de perfecte moment om een nieuwe computer in huis te halen. Nieuwe desktop of laptops worden in de meeste gevallen standaard geleverd met een Windows 10 exemplaar.

Wanneer je nog geen afscheid kan nemen van je trouwe vriend, is een upgrade van je huidige Windows 7 besturingssysteem ook nog een optie. Zo kun je overschakelen naar Windows 8 of Windows 10. Een officiƫle Windows kopie is wel niet goedkoop.

Zorg er tot slot ook voor dat je geen gevoelige data meer bewaard, wanneer je dan toch gehackt wordt. Maak back-ups, koop een Nas of bewaar je data in een Cloud.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je dit voor de aangekondigde datum van 14 januari doet. De cybercriminelen zijn al goed voorbereid, zorg dat je dit ook bent.