No Man’s Sky Beyond is gelanceerd, maar niet zonder problemen

De ‘No Man’s Sky Beyond’ update is gisteren geïntroduceerd en biedt VR-ondersteuning, multiplayer voor 32 spelers op pc en veel andere nieuwe functies. Helaas bracht Beyond ook een paar bugs en glitches met zich mee. Het komt niet als een verrassing dat niet alles perfect werkt vanaf de eerste keer met zo een grote update. Sommige problemen zijn dan ook behoorlijk serieus. Zo hebben spelers vooral veel crashes gemeld, vooral bij het betreden van The Nexus. Dit is de gloednieuwe spelershub waar astronauten kunnen rondhangen, een praatje kunnen slaan en zich kunnen voorbereiden op multiplayer-missies.

No Man's Sky Beyond

Ook de VR is een beetje buggy voor vele spelers, vooral op de Valve Index. Meerdere mensen hebben gemeld dat ze één van hun handen niet kunnen zien in VR, en sommigen hebben gezegd dat ze trage prestaties hebben ervaren. Er zijn enkele crashproblemen gemeld, zowel in The Nexus als op andere momenten tijdens het gebruik van VR. De Toetsenbord bedieningen zijn ook niet optimaal. Ze werken wel, maar op het menuscherm wordt geen keymapping weergegeven en er is momenteel geen manier om de keymapping helemaal aan te passen. Er worden ook een paar andere problemen gemeld, zoals opslagruimten voor vrachtschepen die volledig ontoegankelijk zijn.

Hopelijk zullen er enkele snelle patches worden uitgebracht waardoor deze problemen snel zullen worden opgelost. In de tussentijd kun je hier problemen melden als je problemen ondervindt.

Ondanks de crashes ziet het er allemaal wel weer mooi uit. We zullen moeten hopen dat Hello Games dit snel recht zet willen ze hun gamers tevreden houden.