Nvidia GeForce GTX 2080, April 2018?

Er gaan heel wat geruchten rond de GeForce GTX 2080 op het internet tegenwoordig, maar er is er één die toch wel even onze aandacht trekt.

Nvidia zou de GeForce GTX 2080 en GTX 2070 in april van dit jaar op de markt brengen.

Spannend toch?

Nu is dit voor hardcore gamers onder ons natuurlijk een goed zaak maar de casual PC gamer zal daar het geld niet aan willen uitgeven.

Het is natuurlijk altijd leuk als er nieuws op de markt komt, dat maakt iets oudere producten die zeer goed presteren interessanter om te kopen, maar aangezien de voorraad van grafische kaarten nog altijd weinig tot nihil is zullen de meeste PC gamers in de kou blijven staan.

Geforce 2080

Het is maar ook de vraag of Nvidia de beloofde maatregelen die ze oplegden aan hun retailers ook zullen controleren zodat niet alle cryptominers weer met deze kaarten gaan lopen.

Dat gezegd hebbende zullen we nu het even hebben over deze nieuwe kaarten.

Speculaties

Het blijven natuurlijk wilde speculaties maar aan de hand van verschillende berichten op het internet gaan we ervan uit dat Nvidia een nieuwe generatie grafische kaarten aan het voorbereiden is met de naam “Ampere” en zou die dan ergens in April voorstellen.

Dit zou wel mooi zijn.

Het is maar een speculatie en het nieuws komt niet van Nvidia zelf. Er wordt gesuggereerd op verschillende fora dat Nvidia gestopt zou zijn met GP102 GPU enkele maanden geleden al, deze worden gebruikt in de huidige “GeForce GTX 1080 Ti” en de “Titan” kaarten.

Deze nieuwe kaarten met de GA104 GPU die gebaseerd zijn op “Ampere”, zouden vanaf volgende maand in productie gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de eerste kaarten van de 2000 series die op de markt zullen komen de GeForce GTX 2070 en GeForce GTX 2080 zijn.

Wat met de Nvidia VOLTA?

Een tijdje geleden hebben we het ook over de Nvidia Volta gehad, als we aannemen dat deze geruchten  waar zijn zal Nvidia dan deze kaart boven de 2000 series plaatsen? Misschien heeft Nvidia de bedoeling om de Volta GPU’s in “High-End” PC’s te gebruiken en de nieuwe kaarten met de GA104 GPU die gebaseerd zijn op “Ampere” voor gaming.

geforce GTX 2080, Nvidia Volta

Er zit wel in kink in de kabel, Nvidia CEO Jensen Huang melde dat de huidige Pascal Kaarten garant staan voor gaming in de toekomst, dus lijken deze geruchten plots minder waarschijnlijk.

Het zou niet de eerste keer zijn mocht het toch zijn, je weet maar nooit in de GPU wereld, alles is mogelijk.