OVERKILL’s The Walking Dead – Herfst 2018

OVERKILL’s The Walking Dead

Het Zweedse “Starbreeze Studios”, opgericht in 1998 en bekend van games gelijk “Dead by Daylight” en “Brothers: A tale of two sons”, heeft aangekondigd dat er in de herfst van 2018 “OVERKILL’s The Walking Dead” zal komen.

Overkill’s The Walking Dead werd voor het eerst onthuld in 2014. Starbreeze beloofde dat de game een inventieve aanpassing zou zijn van de originele Walking Dead-strips die co-op gameplay benadrukt, verhalen vertellen en een stevig ontwerp heeft waardoor de speler de game voor een tweede maal wilt spelen.

Deze game zou normaal eerder dit jaar gereleased worden, maar heeft lichtjes vertraging opgelopen, de reden is volgens “Starbreeze Studios” dat de game nog niet optimaal draaide en ze dit perfect in orde wilden hebben voor het volle potentiaal uit de game te halen. De game werd al eerder uitgesteld in 2016 en 2017.

Dit gezegd hebbende gaan we u al een voorproefje geven van deze game.

Overkill's The Walking Dead

Overkill’s The Walking Dead : Het Verhaal

Geïnspireerd op de romans van Robert Kirman,  zal Overkill’s The Walking Dead een co-op multiplayer FPS game zijn die je met maar liefst 4 personen zal kunnen spelen, de game speelt zich af in Washington D.C.

Tijdens de uitbraak van een besmettelijk virus zal je samen met je vrienden verschillende missies en aanvallen moeten uitvoeren en het veilig stellen van goederen om je thuisbasis op kracht te houden zodat deze zich kan verdedigen tegen de doden die terug opgestaan zijn. Elke bespeelbare personage heeft zijn eigen karakteriestieken en skills, ook hun rollen en achtergrond verschillen, het enige wat ze allemaal gemeen hebben is de wil om te overleven en dit als een team.

Je kan de doden killen door een sneak attack te doen of je kan kiezen om het zwaarste geschut naar boven te halen, wees dan wel niet verrast als je teveel aandacht getrokken hebt, er staat wel altijd een horde walkers net om de hoek te wachten op hun moment.

Overkill’s The Walking Dead : De Trailer

Tot Slot

Veel nieuws is er nog niet bekend over deze game die toch kort gereleased zal worden, dit is zeer ongebruikelijk en doet ons toch vermoeden dat de game misschien nogmaals uitgesteld zal worden, laten we vooral hopen van niet want de beelden zijn er veelbelovend uit en er zullen veel mensen toch
stiekem al enkele jaren op de game aan het wachten zijn.

Hier op PC Gaming Blog houden we je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen rond deze game.