Welke zijn de beste PC Halloween Games om te spelen in 2018?

Halloween, de griezeligste tijd van het jaar, een ideaal moment om achter je pc plaats te nemen en de meest huiveringwekkende games te spelen in het duister. We gaan je enkele games aanraden waarvan je haren overeind gaan staan!

Bereid je voor op een ware nachtmerrie en dim het licht, dit zijn de beste Halloween games van 2018.

Resident Evil 7

Halloween

We trappen af met Resident Evil 7. De Resident Evil games zijn altijd al de ideale halloween games geweest, maar ergens onderweg heeft capcom de bal volledig mis geslagen. Met Resident Evil 5 en 6 waren fans van de game zeer teleurgesteld. Ze hadden de games vol nonsens gevuld die niets met de oorspronkelijke game visie te maken had.

Met Resident Evil 7 heeft Capcom een nieuwe poging ondernomen en het lijkt erop dat dit keer het plaatje klopt. De nieuwe game heeft alle ingrediënten die je doen huiveren van angst.

Je dwaalt rond in de woning van de familie Baker, hieruit moet je zien te ontsnappen. Het gevoel van angst om niet door één van de bewoners gespot te worden, voelt reëel aan. Het is niet dezelfde angst die je krijgt als je bijvoorbeeld een zombie met precisie door het hoofd wilt schieten, neen, het is de angst die je krijgt als je in het nauw wordt gedreven en niets hebt om je te verdedigen.

Wanneer de de rollen dan later omgekeerd worden, smaakt de wraak nog zoeter. Met deze game heeft Capcom het horror genre opnieuw uitgevonden.

Beschikbaar op: PC, PS4 en Xbox ONE

Layers of Fear

halloween

Nog een game die we je kunnen adviseren is Layers of Fear, dit is een echte indie meesterwerk. Ken je het wanneer je naar een goede horror film kijkt en voelt dat er iets niet pluis is? In Layers of Fear ervaar je dit realtime.

Je bent artiest en je keert terug naar een oude verlaten herenhuis uit je verleden. Daar ga je op zoek naar één van je laatste schilderijen die je onafgewerkt heb achtergelaten. Al snel kom je er achter dat er iets niet klopt met het huis. Naarmate de game vordert kom je meer en meer te weten over jezelf. Er gebeuren vreemde dingen in het huis, muren verschuiven en deuren staan niet meer op dezelfde plaats. Gangen lijken plots veel langer te zijn dan dat ze enkele ogenblikken geleden waren. Het lijkt net alsof je gek aan het worden bent…

Daarbovenop krioelt het van rare en vreemde wezens die zo maar uit een andere dimensie kunnen zijn gekomen. Je beland in een echte nachtmerrie. Het lijkt wel alsof je personage eigenlijk tegen zichzelf vecht…

Beschikbaar op: PC, PS4 Xbox One en Nintendo Switch

Dead by Daylight

halloween

Deze game behoort tot de top Halloween Games, je gaat naar de basics van een echte Halloween verhaallijn.

Je speelt met vier spelers die in de huid kruipen van overlevenden die aan een psychopaat proberen te ontsnappen. De enige uitweg uit deze is hel is via een poort, deze kan niet geopend worden omdat er geen stroom aanwezig is. Je zal dan met je team de generator moeten opstarten zodat de poort geopend kan worden, dit gaat natuurlijk niet onopgemerkt.

De vier spelers worden opgejaagd door een vijfde speler, een moordenaar met bovennatuurlijke krachten. De moordenaar moet elke overlevende vinden en hem of haar aan een haak ophangen als offer. Je zal zolang mogelijk moeten overleven om te kunnen ontsnappen van deze gekke psychopaat. Dit wordt geen makkelijke opdracht door de snelheid en bovennatuurlijk krachten van de moordenaar. Het is alsof er geen ontkomen is aan je lot.

Deze game heeft zijn mosterd duidelijk gehaald van filmen gelijk “The Texas Chainsaw Massacre” en “Nightmare on Elm Street“. Meer Halloween dan dit ga je niet vinden!

Beschikbaar op: PC, PS4 en Xbox ONE

Outlast II

halloween games

Ben je klaar om het in je broek te doen? Outlast II is een game die de beste horror films een zondagswandeling doen lijken. Heb jij het lef om deze game van begin tot het einde te spelen?

Je bent een journalist, Blake Langermann, die door een helikoptercrash in een klein dorp terecht komt. Daar stuit je op een occulte sekte. Door het verstoren van hun ritueel keert de sekte zich tegen je. De hel barst los en je beland in een nachtmerrie. Je zal er alles aan moeten doen om van hun gruwel te ontsnappen. Ten slotte, je bevindt je op hun terrein die volledig onbekend voor je is.

Je zal door mistige bossen, diepe grotten, vervuilde meren, kerken en slachthuizen moeten gaan om uit hun handen te blijven. Overleef jij de nacht?

Beschikbaar op: PC, PS4 en Xbox ONE