Nvidia herintroduceert de RTX 2060 grafische kaart

Wie vandaag in de markt is voor een nieuwe game pc, zal wellicht gemerkt hebben dat dit niet zo makkelijk is als voorheen. Dit komt dan vooral door de huidige en aanhoudende tekorten van computer hardware wereldwijd.

Nvidia Ceo Jen-Hsun Huang heeft zich vorig jaar hier al over uitgesproken. Hij zei dat de productie capaciteit niet verhoogd zou worden en dat de hoge vraag naar grafische kaarten opmerkelijk was om te zien. Waar hij eigenlijk op aan stuurde is dat Nvidia weinig interesse had in een oplossing voor dit probleem. Daarbovenop brengt Nvidia eind februari nog een RTX 3060 GPU uit om onze frustratie nog te vergroten. Wat nog een bijkomend fenomeen is van deze situatie, zijn de woekerwinsten die aangerekend worden bovenop de MSRP prijs.

Jensen Huang

Is er dan een oplossing in de maak?

De grote tekorten van de RTX-3000 grafische kaarten blijven aanhouden, maar het lijkt erop dat Nvidia toch een oplossing biedt voor hun klanten. Waarschijnlijk voelt Nvidia de druk van AMD, met hun nieuwe en indrukwekkende reeks van RX 6000 grafische kaarten.

Uit recent nieuws blijkt dat Nvidia nieuwe grafische kaarten zal uitbrengen, genaamd CMP HX. Deze worden speciaal gemaakt voor het minen van cryptocurrency. Ook zal de oudere RTX 2060 grafische kaart opnieuw geïntroduceerd worden.  Dit zou het voorraadprobleem moeten helpen verlichten. Team Green heeft alvast een verse ​​voorraad chips naar zijn partners gestuurd, waardoor deze de RTX 2060 grafische kaarten kunnen her fabriceren.

RTX 3060 vs RTX 2060

Zoals voorheen vermeld, wordt de nieuwe  RTX 3060 grafische kaart op 25 februari gelanceerd. Net als de andere varianten van de nieuwe RTX-3000 grafische kaarten, zal het niet lang duren voordat deze uitverkocht zijn. Het opnieuw introduceren van de RTX 2060-kaarten zou potentiële RTX 3060-klanten moeten aanzetten om genoegen te nemen met het model van de vorige generatie voor een iets lagere prijs. Omdat de RTX 2060 niet zo veel langzamer is dan de RTX 3060 op het gebied van rasterprestaties, is dit misschien geen slechte deal.

Hopelijk betekent het niet automatisch dat er bij de lancering een beperkte voorraad van de RTX 3060 zal zijn. Maar als je de huidige situatie een beetje gevolgd hebt, is dat zeer waarschijnlijk.

Is het een goed idee van Nvidia om de RTX 2060 GPU’s op dit moment opnieuw te introduceren? Zal het de grote tekorten oplossen? Laat het ons weten in een reactie wat jij ervan vindt!