Plane, trains and automobiles, wat zijn de beste simulatie games van 2020.

Ben je benieuwd wat de beste simulatie games van 2020 zijn? Dan ben je hier aan het juiste (ip-)adres. Want, wie wil nu niet ervaren hoe het voelt om een trein te besturen, een auto te herstellen of met een lijnvliegtuig te vliegen? En dit gewoon lekker vanuit je bureaustoel (of cockpit voor de die-hard fans).

In een game wereld die vooral gedomineerd wordt door First person shooters, battle royales en RPG’s, is er toch een groot publiek dat interesse heeft in simulatie games. Door de technologische vooruitgang van de afgelopen jaren is het niveau van deze games ook enorm verbeterd. De dag van vandaag is het aanbod van simulatie games dan ook enorm gegroeid, waardoor je veel diversiteit hebt.

We gaan hieronder de -naar onze mening- beste simulatie games van 2020 opsommen, die je zeker eens gespeeld moet hebben.

Train Sim World

Train sim world

We trappen onze lijst af met Train Sim World. Dit is de perfecte game, voor wie op zoek is naar een ontspannende en boeiende simulatie ervaring. Ook de liefhebbers van treinen, gaan veel voldoening halen uit deze game.

Train Sim World werd in 2018 uitgebracht door Dovetail Games, de makers van de langlopende train simulator-serie op pc. Hij is geschikt voor zowel beginnende als ervaren spelers. Enige kennis over treinen en het bedienen ervan is wel een vereiste als je jouw reis tot een goed einde wil brengen.

Deze game bevat ook veel toevoegingen, zoals de mogelijkheid om de routes te voet te verkennen of om als passagier een treinrit te nemen. Als je als passagier reist, zal de trein door de game AI bestuurd worden. Train Sim World wordt hierdoor een veelzijdige game waar je toch uren speelplezier aan kan beleven.

Train Sim World is beschikbaar voor pc, PS4 en Xbox One.

X-Plane 11

X Plane 11

Vindt je het besturen van een trein saai? Wat denk je ervan om een lijnvliegtuig te besturen op 1000 meters hoogte? X-plane 11 geeft je de mogelijkheid om je talent als een vliegtuig piloot uit te proberen.

De originele X-plane simulatieprogramma werd in 1995 gelanceerd en was een geavanceerde tool met realistische beelden en fysica om piloten te ondersteunen tijdens hun training. Ook in X-plane 11, die in 2017 voor pc uitkwam, vinden we hetzelfde niveau van realisme terug. Deze game bevat dan ook een van de meest realistische vluchtfysica en aerodynamica die je in een game zal terugvinden.

In X-plane 11 kan je de controle nemen van kleine sportvliegtuigen tot de grootste door de mens gemaakt toestellen. Al eens willen vliegen met een Airbus A380-800? Haal dan alvast je oude joystick uit de kast en laat je vlucht beginnen!

Assetto Corsa

assetto corsa

Je bekijkt de Assetto Corsa race simulatie game best als een leeg canvas met grenzeloze potentieel. Sinds de release in 2014, heeft Assetto Corsa de combinatie gemaakt van een optimale game engine en ultra-realistische rij-fysica. Dankzij de steun van een grote community, zijn er een enorm aantal mods beschikbaar (zoals extra voertuigen en circuits). Zo kan je de game uitbreiden, verbeteren en aanpassen naar eigen wil.

Zoek je een super-meeslepende race ervaring? Dan is Assetto Corsa vast en zeker de juiste game. Combineer dit nog met een goede race cockpit, stuur en pedalen, en je waant je al snel een echte race piloot.

In 2018 werd er ook vervolg uitgebracht: Assetto Corsa Competizione. Deze game is grafisch enorm verbeterd en ook de rij-fysica werd realistischer gemaakt. Enige Keerzijde is dat je alleen maar op de GT3 serie circuits en met GT3 serie auto’s kan rijden. Ook heb je niet de mogelijkheid om mods te installeren voor extra inhoud. Are you in need of speed? Probeer dan zeker de Assetto Corsa game(s) uit.

BeamNG Drive

Simulatie Games - BeamNG Drive

Racen is leuk, maar wat als je liever gewoon rustig en realistisch wil rijden? Misschien is BeamNG drive wel iets voor jou.

BeamNG drive werd in 2013 gelanceerd en is momenteel enkel beschikbaar voor pc. Deze simulatie game biedt je revolutionaire fysica, waardoor je een super realistische rijervaring krijgt. Zelfs de schade die je voertuig oploopt tijdens botsingen is zeer realistisch. Het is zelfs zo realistisch dat er geruchten zijn dat de filmindustrie hun stunts eerst in deze game zouden willen uitproberen.

Wil je lekker cruisen op een autoweg langs de zee, offroad rijden op hobbelige wegen of je voertuig van een klif afrijden om te kijken hoe hij volledig ineen drukt? Wil je misschien de achtervolging scene van “The Dukes of Hazard” naspelen? Het kan allemaal, niets is gek genoeg.

Ook is er een implementatie van de game Automation, hierdoor kan je voertuigen die je zelf ontworpen hebt, in BeamNG importeren. Ideaal voor de wanna-be ontwerpers onder ons.

Wil je een super realistische rijervaring ? Of wil je gewoon voertuigen slopen? Dan is BeamNG Drive de game die je zoekt.

Car Mechanic Simulator 2018

Car Mechanic Simulator 2018

Auto’s slopen is leuk, maar eraan sleutelen ook. Met Car Mechanic Simulator 2018 van “Red Dot Games” kunnen autoliefhebbers, met een passie voor het mechanische aspect, zich uitleven.

Je kan met Car Mechanic Simulator 2018 je eigen garage beheren en defecte auto’s herstellen. Je begint bescheiden met een kleine garage, maar je kan -door hard te sleutelen- uitgroeien tot een enorme garage. De details van de onderdelen in Car Mechanic Simulator 2018 zijn ongelooflijk. Ook zijn de klussen die je kan uitvoeren zeer uitgebreid. Motoren ontmantelen en herbouwen, wielen verwisselen, remmen en transmissies veranderen, roestige carrosserieën herstellen, noem maar op, deze game heeft het.

Je kan ook projectauto’s kopen uit de Barn Find- en Junkyard-modules. Zo krijg je een echte “Gas Monkey Garage” ervaring. De voldoening van het transformeren van een roestbak die je in een schuur vond, tot een mean machine is absoluut ongeëvenaard.

Car Mechanic Simulator 2018

Waarom nog hard zweten en vette handen hebben als je het in Car Mechanic Simulator 2018 ook kan doen.

Voor meer details over Car Mechanic Simulator 2018, kan je onze vorige review bekijken.

Euro Truck Simulator 2 

Wat dacht je van urenlang met een vrachtwagen door Europa rijden en diverse vrachten afleveren?

Wat is daar nu leuk aan, horen wij je al denken. Lees even verder, want deze Euro Truck Simulator 2 kan je toch wel aardig verrassen.

Simulatie games Euro Truck Simulator 2

Iedereen heeft ooit wel eens gedroomd van een epische roadtrip, toch? Doe je radio aan en laat de uren voorbij tikken, terwijl je over de open wegen reist en telkens nieuwe plaatsen ontdekt. Euro Truck Simulator 2 is een van de beste simulatie games in zijn genre. Met deze game simuleer je het beheer van je eigen transportbedrijf. Leveringscontracten nakijken, je vracht tijdig en veilig op zijn eindbestemming afleveren, enz. Voldoende opdrachten om je uit te dagen en speelplezier te garanderen.

Je kan ook lekker cruisen, terwijl je bijpraat met vrienden op Discord of naar een podcast luistert. En met een map die de grootste delen van Europa beslaat, zal je behoorlijke lange reizen kunnen maken.

Kortom, Euro truck Simulator 2 is de game voor vrachtwagen liefhebbers of voor spelers die gewoon enkele uurtjes lekker relaxed willen gamen.

There is still a lot more to play

Bovenstaande opsomming is maar een klein gedeelte van de simulatie games die je de dag van vandaag kan spelen. Eerder geneigd om een eigen bedrijf te beheren, een boerderij te runnen of te ervaren hoe het is om te leven als een geit? Je vindt er vast en zeker een simulatie game voor terug.

Ben je van plan om een van de bovenstaande games te testen? Of speel je al een game die wij niet vermeld hebben en interessant is? Laat het ons zeker weten in een reactie onderaan de pagina.

Kraakt en breekt je pc misschien onder de zware eisen van de simulatie games die je speelt? Misschien heb je dan nood aan upgrades. Contacteer ons dan, we kunnen je vast en zeker verder helpen met een upgrade of een probleem.