Vampyr – Releasedatum 5 Juni 2018

Vampyr, een game van developer “Dontnod Entertainment” , hun eerste game na “life is strange” ziet er alvast veelbelovend uit. De releasedatum staat gepland op 5 juni 2018.

Dontnod Entertainment hoopt de met deze game zelfde succes te halen als het met “life is strange” deed.

vampyr

Het verhaal van  Vampyr

De setting is Londen in 1918, jij bent Dr. Jonathan Reid en bent net in een vampier veranderd.

Zal je het monster in jezelf omarmen?, Overleef jij de aanvallen van de vele vampier jagers , de levende doden en andere wezens met bovennatuurlijke krachten? Gebruik je duivelse krachten om de levens van de mensen rond u te manipuleren om dan te beslissen wie je volgende slachtoffer zal worden. Leer leven met je keuzes, je acties zullen Londen redden of net zorgen voor zijn ondergang.

vampyr

Dr. Janathan Reid

Je personage is een getalenteerd chirurg en onderzoeker, en wordt bewonderd door zijn collega’s. Tijdens de oorlog heeft hij als militair dokter gewerkt, dit om zijn progressieve theorieën te testen van bloed transfusie en orgaan transplantatie.

Naarmate de oorlog aan zijn einde komt wordt Dr. Reid naar huis gestuurd. Eens terug in Londen kijkt hij er erg naar uit om terug met zijn familie herenigd te worden. Opeens wordt Reid aangevallen en verliest het bewustzijn. Zijn laatste herinneringen zijn die van een raar figuur die een beweging naar zijn nek maakt. Het besef dat hij in een monster veranderd is komt vernietigend aan bij Dr. Reid.

Zowel Redder als Stalker

De ravage in de stad is groot, de ziekte die er heerst is de stad aan het verwoesten. Als dokter heb je gezworen om diegene in nood te helpen en je medische expertise te gebruiken om de stad van zijn ondergang te redden, daartegenover ben je net in een Vampyr veranderd en de nood naar vers bloed is hoog.Je beschikt ook plots over nieuwe bovennatuurlijke krachten die je nodig zal hebben om jezelf en Londen te verdedigen tegen die vreemde wezens die s’nacht rond dwarrelen,maar aan de andere kant ben je zelf ook zo een wezen, je moet jezelf voeden met de bloed van onschuldigen om zo te kunnen blijven functioneren.

Probeer de verleiding te weerstand

Je bent een vampier, met vijanden die zowel mens als bovennatuurlijk zijn. In je zoektocht ontdek je de waarheid over jezelf, de levende doden en andere wezens. Om te kunnen overleven zal je telkens moeten evolueren met je bovennatuurlijke krachten. Diegene die s’nacht over de straten dwarrelen zijn in het bezit van zuiverder bloed waardoor je sneller zal evolueren, je wordt verleid om je te voeden aan deze zwakken die je eigenlijk zou moeten helpen.

Kan je de verleiding van deze zuiverder bloed weerstaan?

vampyr

Kies je slachtoffers

Geteisterd door de griep zijn Londense straten verlaten, maar degenen die overleven, doen dat met groter belang. Spit in hun dagelijkse leven en ontdek hun routines en relaties met anderen. Elke karakter die je aanspreekt heeft een doel in de wereld van vampyr. Zo hebben ze een job, een familie en een verhaal. Al beïnvloed je het leven van één van hun, zal dit impact hebben op anderen. Ben je bereid om de gevolgen te dragen indien je het leven neemt van een persoon die zoveel voor andere betekent? Denk bijvoorbeeld aan een priester, winkel uitbater, een moeder of vader, een moordenaar of dief.

De E3 Trailer van Vampyr

https://www.youtube.com/watch?v=cUVfHebuOU0

Vampyr beschikbaar als Pre-Order

Op steam zal je hem alvast kunnen kopen voor 44,99€, er is momenteel 10% korting op de pre-order, daarna zal hij gewoon 49,99€. Wie deze pre-order koopt krijgt er bovenop de korting ook een bonus DLC bovenop.

De DLC die je erbij krijgt is “The Hunters Heirlooms”

Dit DLC bevat twee wapens van bekende jagers uit het verleden:

  • DRAGONBANE – Het zwaard van Paulinus Aurelianus, een mythische oprichter van de “Brotherhood of Saint Paul Stole”, ook bekend als de drakenjager
  • BARKER – Het wapen van Carl Eldritch, de tweede leider van de wachters van Priwen, die een eed hebben afgelegd om alle vampiers te doden De DLC bevat ook een Donker dokterspark, perfect voor een vampier dokter die discreet door Londen wilt gaan onder de gietende regen op een koude nacht.

De DLC zal voor diegene die hem niet via Pre-Order kopen achteraf nog beschikbaar zijn.

De game komt uit op PC, Xbox One en PS4.

Op PC heeft de game ook een volledige controller ondersteuning.

vampyr