VISION 7025 RGB Gaming Case Van Spire Review

Wie op zoek is naar een nieuwe gaming case, zal al vlug merken dat er een groot assortiment beschikbaar is. Zo hebben behuizingen van Cooler Master, Corsair of NZXT al langer geen introductie meer nodig. Deze merken bieden al jaren degelijke behuizingen aan en zijn de referentie in de gaming wereld.

Wanneer we dan ineens een onbekend merk de gaming wereld zien binnentreden, worden we toch wat nieuwsgierig. Het bedrijf Spire Corp heeft twee nieuwe game behuizingen gelanceerd, de VISION 7025 RGB en VISION 7022 RGB. We waren dan vooral benieuwd naar de VISION 7025 RGB en hebben een exemplaar toegestuurd gekregen om hem van dichterbij te bekijken.

De eerste indruk

Bij het openen van de verpakking viel ons meteen iets op, namelijk de aanwezigheid van een gehard glazen paneel en vier voor-geïnstalleerde 120mm ARGB ventilatoren. Dit gaf ons meteen een beter gevoel dan dat we bij andere kasten in deze prijsklasse krijgen, deze hebben meestal geen gehard glas of geen voor-geïnstalleerde ventilatoren. Het frontpaneel bestaat uit kunststof, waar eveneens een voorpaneel van donker gehard glas in gemonteerd is.

Vision 7025 RGB

Vooraan aan beide zijden van het kunststoffen frontpaneel, vindt je openingen met metalen roosters, waar voldoende lucht naar binnen gezogen kan worden. De voorste ventilatoren staan naar ons mening iets te kort bij het glas, hierdoor beperk je de luchttoevoer in de behuizing. Dit is een fenomeen wat we vaker terugzien, zelfs bij duurdere behuizingen. Het zou misschien beter geweest zijn als de ventilatoren aan de binnenzijde gemonteerd waren.

Aan de rechterzijde vinden we een volle metalen afwerkingspaneel, om de bekabeling van je systeem te verbergen. De VISION 7025 RGB staat op vier ronde pootjes met een chroom uiterlijk. De glazen zijpaneel wordt goed op zijn plek gehouden door vier duimschroeven, dit maakt het makkelijk om hem te verwijderen. Onderaan de behuizing, ter hoogte van de voeding luchtinlaat, kan je ook nog een stoffilter terugvinden.

Bovenaan de behuizing vinden we twee USB 2.0 poorten, één USB 3.0 poort en audio poorten. Tot slot is er een magnetische stoffilter die makkelijk verwijderd kan worden en heb je de mogelijkheid om nog twee 120mm of 140mm ventilatoren bovenaan te monteren.

De Binnenzijde

Na het verwijderen van het glazen zijpaneel, komt de binnenzijde van deze behuizing tevoorschijn. Wat ons meteen opviel, waren de transparante ventilatoren met rode stickers aan de achterzijde. Persoonlijk vinden we dit visueel afsteken en niet in harmonie met de behuizing. Het blijft dan ook een groot vraagteken waarom Spire Corp deze fans gekozen heeft. Eenmaal ze draaien en licht geven, valt het nog wel mee. Het gebruik van zwarte ARGB-ventilatoren, zou toch een betere keuze zijn geweest.

Wat ons wel verraste, was de afdekplaat – oftewel de shroud- onderaan de behuizing. Deze bedekt de voeding en biedt plaats voor twee 3,5-inch drive bays. Bovendien kun je onder deze afdekplaat je bekabeling wegwerken, waardoor je je game-pc beter kan afwerken. De totale afmeting van de behuizing bedraagt 410mm x 210mm x 460mm.

In de praktijk

Onze eerste indruk van de Vision 7025 RGB is positief, maar hoe zit het in de praktijk?

De Vision 7025 RGB is een mid-toren en biedt plaats voor moederborden met een ATX formaat. Wanneer je een aftermarket koeler wilt plaatsen, kan je een CPU-koeler monteren met een maximale hoogte van 165mm. Bovendien is er plaats voor een voeding met een maximale lengte van 210mm.

Vision 7025 RGB

Grafische kaarten mogen een maximale lengte hebben van 320mm en er is – aan de voorzijde van de behuizing – plaats voor een 360mm radiator. Aan de rechterzijde kunnen we naast de twee 3,5-inch drive bays, nog twee 2,5-inch bays terugvinden. Achteraan kunnen we 7 uitbreidingssloten terugvinden. De bevestigingspunten van de uitbreidingssloten worden bedekt door een metalen L-profiel.

achterzijde

De Vision 7025 RGB beschikt ook over voldoende bevestigingspunten achter het rechterzijpaneel. Zo kun je de aansluitkabels mooi wegwerken en blijft alles netjes op zijn plaats. Ook is er voldoende ruimte tussen het moederbord bevestigingsplaat en rechterzijpaneel. Je kabelmanagement zal in deze behuizing geen probleem mogen vormen!

120mm ARGB Ventilatoren

Zoals eerder vermeld word de Vision 7025 RGB geleverd met vier 120mm ARGB ventilatoren. Hoewel we niet meteen enthousiast zijn van het uiterlijk van de ventilatoren, zijn we wel positief verrast van de helderheid en gladheid van de RGB effecten. Zelfs achter het gerookt glas, zijn de lichteffecten helder en duidelijk.

Voorzijde

Het wisselen tussen de verschillende lichteffecten en kleuren, doe je door de knop bovenaan de behuizing te bedienen. Je kan maar liefst tussen 14 verschillende modi kiezen, deze bevatten ARGB effecten of vaste kleuren. De leds worden bestuurd door een ARGB controller die je achter het rechterzijpaneel kunt terugvinden.

Spire Corp heeft ventilatoren gebruikt waar de spanning voor de rotatie en de verlichting over dezelfde kabel lopen. Hierdoor is het niet mogelijk om de ventilatoren aan je moederbord of fan-controller aan te sluiten. De ventilatoren draaien hierdoor steeds op hetzelfde toerental, gelukkig zijn ze niet al te luid. Een bijkomend nadeel van dit systeem, is dat je de ventilatoren niet kunt gebruiken voor op een radiator te monteren.

Ook zien we niet meteen de mogelijkheid om de ARGB-controller te koppelen met je moederbord of externe controller. Dit heeft als gevolg dat je de fans niet kan synchroniseren met andere RGB-verlichting. Het lijkt er wel op dat dit mogelijk zou kunnen zijn, aangezien de ARGB controller aan de achterzijde een +5V in- of uitgang heeft. Helaas werden de kabels voor deze poorten niet meegeleverd.

Rechterzijde achter paneel

Ons Eindoordeel

Zo, wat vinden we dan van de Vision 7025 RGB?

We moeten eerlijk zijn, het design van deze behuizing is niet iets waar we direct warm van worden. Ook zouden we, ondanks de mooie verlichtingseffecten, liever andere ventilatoren in deze behuizing willen zien. Het gebruik van het gerookt gehard glas en de beschikbare ruimte in de behuizing, maakt wel veel goed. Ook zijn de gebruikte materialen, als je dit vergelijkt met alternatieven van dezelfde prijsklasse, degelijk.

De Vision 7025 RGB is praktisch ingericht en alles is goed toegankelijk. Met een adviesprijs van 59€ is deze behuizing het zeker waard om hem te overwegen. Toegegeven, er zijn enkele minpunten. Zoals het niet kunnen regelen van de toerental van de ventilatoren of de mogelijk om deze aan het moederbord of een externe controller te koppelen. Maar, aan de andere kant heeft ook niet elke behuizing standaard vier ARGB ventilatoren in deze prijsklasse.

Heb je nog vragen of opmerkingen die we kunnen toevoegen aan de review? Reageer dan op dit artikel, onderaan de pagina.