Hoe de juiste game PC kiezen?

De juiste game PC kiezen is niet altijd even makkelijk. Er komen dan ook veel vragen naar boven, als je moet kiezen uit het ruim aanbod aan gaming PC’s of componenten. Vragen zoals: welke componenten moet ik kiezen om een sterke gaming PC samen te stellen?. Of: zijn de gekozen componenten voldoende sterk voor de games die ik wil spelen?

Met deze tips gaan we proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen, zodat je makkelijker en sneller de juiste keuze kan maken voor een nieuwe gaming PC.

1. Welke processor heb ik nodig?

De processor wordt ook wel het hart van de computer genoemd. Samen met de grafische kaart, is het één van de belangrijkste onderdelen in een game PC. Ook bepaald hij grotendeels de prestaties van een ervan. Het is dan verstandig om je goed te informeren en te bepalen welke games je zal gaan spelen en waarvoor je de game PC gaat gebruiken. Zo zal je makkelijker de geschikte processor vinden.

Lees hier meer over Welke processor je best kan kopen, voor te gamen.

AMD processor afbeelding voor een Game PC

2. Wat voor RAM Geheugen heb ik nodig?

Het RAM geheugen, oftewel “Random Access Memory”, is het korte termijn geheugen van je game PC. Dit onderdeel is belangrijk, omdat hiermee tijdelijke gegevens worden opgeslagen die je processor nodig zal hebben. Zo kan je systeem anticiperen op de volgende taak die hij moet uitvoeren en zal de nodige informatie sneller opgehaald kunnen worden.

Wat RAM geheugen precies is en hoeveel je nodig hebt, lees je in dit artikel.

Game PC RAM geheugen afbeelding

3. Welke grafische kaart kopen?

De grafische kaart, oftewel videokaart, is het belangrijkste component als het op gaming aankomt. Deze zal, samen met de processor, bepalen hoe goed je gaming PC gaat presteren. Er zijn momenteel twee grote fabrikanten op de markt, namelijk Nvidia en AMD, die verschillende grafische processoren (GPU’s) leveren.

Welke grafische kaart neem je nu best voor je game PC? Lees meer in dit artikel.

Grafische kaarten MSI game PC afbeelding

4. Welk moederbord moet ik gebruiken?

Het moederbord, is een essentieel en centraal component in de gaming PC. Het verbindt alle interne componenten met elkaar, waardoor deze kunnen communiceren. Zonder het moederbord, zal je game PC niet werken. Het is dan ook belangrijk om te weten welke componenten je gaat gebruiken en als deze compatibel zijn met het moederbord.

In dit artikel kan je meer informatie over het moederbord terugvinden

Gigabyte moederbord afbeelding

5. Welke koeling voor mijn game PC?

Een goede koeling mag niet ontbreken op een gaming PC. Anders loop je het risico, dat de interne componenten te warm worden tijdens het gamen. Dit kan de prestaties en de levensduur van je game PC drastisch verminderen.

Er zijn verschillende type koeling beschikbaar, ontdek welke je het best kan gebruiken voor een game PC

Bequitte ventilator afbeelding

6. Hoeveel en welk type opslag heb ik nodig?

De opslag is essentieel voor het opslaan van je gegevens en games. Opslag bestaat in verschillende types en formaten. Het is dan ook belangrijk om te weten waarvoor en hoeveel opslag je nodig hebt.

Lees meer in dit artikel, wat opslag is en hoeveel je nodig hebt.

SSD NVMe

7. Wat doet een behuizing?

De behuizing is een onderdeel van je gaming PC, die ook een belangrijke rol speelt. Je kan hier namelijk alle componenten in bevestigen en met elkaar verbinden. Ook zal een degelijke behuizing de componenten goed koelen. Natuurlijk zal het ook grotendeels de looks van je game PC bepalen.

Spijtig genoeg wordt vaak het belang van een goede behuizing onderschat. Wil je weten welke behuizing je het best kan kiezen voor je gaming PC? Lees dan het artikel “Een behuizing kiezen voor een game PC”.

MSI Velox wallapaper

8. Welke voeding kiezen voor mijn game PC?

Ondanks dat de voeding er niet zo spannend uit ziet, is dit component een zéér belangrijk onderdeel van je gaming PC. Het voorziet deze namelijk van spanning, waardoor deze zal kunnen werken. Het is dan ook belangrijk om even je tijd te nemen, om een goede en kwalitatieve voeding voor je game PC te kiezen

In het artikel “Welke voeding kiezen voor een game PC?”, kan je meer informatie over de voeding terugvinden.

Asus thor voeding afbeelding

Bekijk ook