We zijn enkele dagen niet aanwezig. Alle nieuwe orders worden vanaf dinsdag 04/10 behandeld.

Ontdek onze deals: Back to School acties

Een behuizing kiezen voor een game PC

De behuizing, oftwel case, is de basis van een game PC. Hij bepaald niet alleen het uiterlijk van je game PC, maar houdt ook alle componenten op hun plaats.

Tegenwoordig is er een uitgebreid aanbod aan behuizingen in verschillende formaten en uitvoeringen. En vaak wordt het belang van een goede behuizing onderschat en wordt er enkel rekening gehouden met het beschikbaar budget of uiterlijk. Minder bekende merken en goedkopere behuizingen behuizing, voldoen niet altijd aan de minimale kwaliteitseisen of hebben een slechte airflow. Dit heeft als gevolg dat de interne componenten te warm worden, waardoor de gaming PC slechter zal presteren en minder lang zal meegaan.

Ook worden er bij goedkopere behuizingen vaak minderwaardige materialen gebruikt of wordt er gebruik gemaakt van zeer dunne metalen platen. Het is daarom aangewezen om toch voor een kwaliteitsvolle behuizing te kiezen. Deze hebben niet enkel een betere air-flow of materialen, maar ze beschikken ook over een meer premium uiterlijk.

Wat is de form factor van een behuizing?

Net zoals bij moederborden, heb je behuizingen met verschillende formaten. Het is dan ook zeer belangrijk dat je weet of je gekozen moederbord formaat in je behuizing past. Zo heb je behuizingen die ondersteuning bieden voor moederborden met een E-ATX, ATX, micro-ATX en mini-ITX formaat.

Heeft een goedkope behuizing een goede airflow?

De airflow of luchtstroom is vaak een probleem bij veel behuizingen. Dit komt vooral voor bij goedkopere behuizingen van minder bekende merken. Te vaak kiezen deze fabrikanten voor een flashy uiterlijk, zonder dat er enige rekening gehouden wordt met de functionaliteit of luchtstroom. Ook worden er dikwijls RGB ventilators met leuke lichteffecten gebruikt, die weinig tot geen lucht verplaatsen. Dit gaat vaak gepaard met een hogere geluidsproductie en een lagere betrouwbaarheid van de ventilators.

Investeer daarom zeker in een goede en kwalitatieve behuizing, je zal een veel betere airflow krijgen waardoor je game PC beter presteert en minder warm zal worden.

Hoe herken je een goede game PC behuizing?

Wanneer je een sterke game PC gaat aankopen of samenstellen, is de keuze van de juiste behuizing zeer belangrijk. Sterke game PC’s maken gebruik van krachtige componenten. Deze produceren veel warmte, en die dient zo snel mogelijk afgevoerd te worden. Het is dan ook belangrijk dat je steeds voor een behuizing kiest met voldoende ventilatieopeningen. In combinatie met de geschikte ventilators, zorgen deze voor een hoge luchtstroom en snelle warmteafvoer. Ook ga je bij betere behuizingen een hogere afwerkingsgraad hebben en betere materialen. Zo krijgen die High-end componenten de ondersteuning die ze verdienen.

Tot slot beschikken degelijke behuizingen steeds over voldoende stoffilters. Deze zullen ervoor zorgen dat stof zoveel mogelijk tegengehouden wordt, zodat de koellichamen van je koelers niet verstopt geraken.

Wil je RGB verlichting in je game PC?

RGB led verlichting is in hedendaagse game PC’s niet meer weg te denken. Wanneer je RGB verlichting in je gaming PC’s wilt hebben, is het nuttig om je vooraf voldoende te informeren naar de juiste behuizing. Heel wat behuizingen op de markt beschikken wel over RGB verlichting, maar de mogelijkheden om deze met de interne componenten te synchroniseren zijn meestal beperkt.

Wanneer je een game PC wilt met volledig aanpasbare RGB verlichting, neem je best een behuizing die de mogelijkheid heeft om zijn verlichting te synchroniseren. Dan kan je de verlichting van de behuizing synchroniseren met je moederbord, processor koeler of andere RGB stuurapparaten. Verschillende fabrikanten hebben hun eigen RGB sturingsprogramma om de lichteffecten te synchroniseren, zoals Asus Aura Sync, Msi Mystic Light Sync, enz. Deze info kan je makkelijk terugvinden op de website van de fabrikant.

RGB Sync logos behuizingen

TIP: Zoek steeds naar de logo’s van de RGB stuurprogramma’s. Ze duiden aan of de gekozen componenten compatibel zijn met het stuurprogramma van de fabrikant. Raadpleeg bij twijfel steeds de website van de fabrikant.

Een greep uit ons aanbod van PC behuizingen

Bekijk ook